ΑρχικήΕφαρμογέςΗ Microsoft φέρνει κρυπτογραφημένες κλήσεις στο Skype

Η Microsoft φέρνει κρυπτογραφημένες κλήσεις στο Skype

Η Microsoft  φέρνει κρυπτογραφημένες κλήσεις στο Skype.

Το Skype έγινε μία από τις τελευταίες εφαρμογές συνομιλίας που υιοθέτησε τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες (η επίσημη ανακοίνωση βγήκε την προηγούμενη Πέμπτη), καθώς η Microsoft σε συνεργασία με την εταιρεία Signal, η οποία ειδικεύεται στην κρυπτογράφηση των επικοινωνιών, θα αναπτύξουν από κοινού μία νέα λειτουργία που θα επιτρέπει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία στο Skype, η οποία θα ονομάζεται Private Conversations.

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε iOS, Android, Linux, Mac επίσης θα διατίθεται και λογισμικόγια υπολογιστές Windows που βασίζεται σε Win32 σε μορφή beta. Η Microsoft δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου δοκιμών της, η εταιρεία θα εργαστεί για την ενσωμάτωση ιδιωτικών συνομιλιών στην έκδοση UWP του Skype που θα παραδίδεται στα Windows 10.

Το Private Conversations επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κρυπτογραφημένες κλήσεις ήχου Skype μεταξύ δύο ατόμων και θα τους δίνεται η δυνατότητα να στέλνουν μεταξύ τους μηνύματα κειμένου ή αρχεία, όπως εικόνες, ήχο ή βίντεο.

Όμως, στην πραγματικότητα, η κρυπτογραφημένη συνομιλία διεξάγετε μεταξύ δύο συσκευών, αφού έτσι το αναγνωρίζει το σύστημα.

Η εφαρμογή Signal Whisper’s θεωρήθηκε αρχικά ως μία από τις πιο αξιόπιστες εφαρμογές για την ιδιωτική επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών, λαμβάνοντας αφού έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την Electronic Frontier Foundation ανάμεσα σε πολλούς ανταγωνιστές για τις ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει στο ευρύ κοινό.

Ωστόσ αξίζει να σημειωθεί πως η EFF αναθεωρεί αυτήν την περίοδο την κάρτα αποτελεσμάτων και αναπτύσσει έναν νέο, ενημερωμένο κατάλογο · προειδοποιώντας τον κόσμο ότι ο αρχικός κατάλογος πρέπει να θεωρηθεί ξεπερασμένος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166