ΑρχικήΕιδήσειςΗ Microsoft θα επενδύσει 50 εκατ. δολ. σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της κλιματικής...

Η Microsoft θα επενδύσει 50 εκατ. δολ. σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Η Microsoft θα επενδύσει 50 εκατ. δολ. σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πρόγραμμα που θα παρέχει υπηρεσίες cloud computing και άλλους πόρους σε οργανισμούς που εργάζονται για να μετριάσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την περιβαλλοντική τεχνολογία.

Το πρόγραμμα AI for Earth της εταιρείας Redmond ξεκίνησε τον Ιούλιο με ένα σχετικό μικρό προϋπολογισμό, της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, απονέμοντας επιχορηγήσεις σε διάφορα πανεπιστήμια, εταιρείες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που θα τους έδιναν την απαιτούμενη τεχνολογία, ωστόσο η πιο κατάλληλη αποδείχθηκε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud Azure και των εργαλείων χαρτογράφησης.

Οργανισμοί που επικεντρώνονται στη γεωργία, το νερό, τη βιοποικιλότητα και την αλλαγή του κλίματος είναι επιλέξιμοι για τις επιχορηγήσεις, οι οποίες στοχεύουν στην επιτάχυνση της έρευνας για την αειφορία.

«Πιστεύουμε πως ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής που επιβαρύνουν τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft, ο Μπραντ Σμιθ. «Αν κοιτάξετε τι συνέβη τα τελευταία 200 χρόνια, είναι γεγονός πως μια σειρά βιομηχανικών επαναστάσεων βελτίωσαν ριζικά το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, αλλά δυστυχώς αυτά συνοδεύτηκαν με βαρύ κόστος για τον πλανήτη μας».

Ο Σμιθ ανακοίνωσε την επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή που διεξήχθη στο Παρίσι, η οποία θα απονεμηθεί σταδιακά στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Microsoft είναι μία από τις εκατοντάδες Αμερικανικές εταιρείες που δεσμεύθηκαν να παραμείνουν αφοσιωμένες στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όταν ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθεί από την παγκόσμια συμφωνία της κλιματική αλλαγή του Παρισιού. Οι ΗΠΑ είναι πλέον η μόνη χώρα στον κόσμο που απορρίπτει αυτό το σύμφωνο, αφού η Συρία (ήταν η μόνη που δεν έχει συμφωνήσει ακόμη, λόγω του πολέμου) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα υπογράψει τη συμφωνία.

Η Microsoft, η Amazon, η Starbucks, η Google και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, νωρίτερα αυτό το έτος υπέγραψαν αυτή την βαρυσήμαντη επιστολή υποστήριξης της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Κυβέρνησης του Trump να αποσυρθεί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166