ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι ταχύτητες στο διαδίκτυο σημείωσαν αύξηση 30% παγκοσμίως, φέτος

Οι ταχύτητες στο διαδίκτυο σημείωσαν αύξηση 30% παγκοσμίως, φέτος

Οι ταχύτητες στο διαδίκτυο σημείωσαν αύξηση 30% παγκοσμίως, φέτος.

Οι παγκόσμιες ταχύτητες στο Internet αυξήθηκαν φέτος με εκπληκτικό ρυθμό, αφού γνώρισαν αύξηση της τάξεως πάνω από 30%, τόσο στις ενσύρματες, όσο και ασύρματες, συμπεριλαμβανομένων και στις συνδέσεις στις κινητές συσκευές, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με νέα δεδομένα.

Η εταιρία δοκιμών ταχύτητας στο Διαδίκτυο, η Ookla χρησιμοποίησε στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον Δείκτη του Speedtest Global Index, για να αποκαλύψει ποιες χώρες έχουν τις ταχύτερες ευρυζωνικές και κινητές ταχύτητες, καθώς και ποια δίκτυα χωρών έχουν δει τις ποιοτικότερες βελτιώσεις κατά το παρελθόν έτος. Η μέση συνολική ταχύτητα λήψης σε όλο τον κόσμο είναι πλέον 40 Mbps, ενώ στα ασύρματα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ο μέσος όρος σε παγκόσμια κλίμακα είναι 20 Mbps.

Η αυξημένη ανάπτυξη του τρέχοντος έτους οδήγησε σε ορισμένες βελτιώσεις δικτύου σε ένα ευρύ φάσμα χωρών, μεταξύ των οποίων η Νορβηγία, η Αυστραλία και η Ινδία.

Η Ινδία γνώρισε τη μεγαλύτερη βελτίωση από όλες τις υπόλοιπες χώρες ανά την υφήλιομε 77% αύξηση στις ευρυζωνικές της ταχύτητες, αν και η μέση ευρυζωνική ταχύτητα της χώρας είναι 18,2 Mbps – εξακολουθεί να κατατάσσεται στην 76η από τις 133 χώρες που περιλαμβάνονται στον δείκτη Ookla.

Όσον αφορά τα κράτη με τις γρηγορότερες ταχύτητες λήψεων σε ευρυζωνικές συνδέσεις, η Σιγκαπούρη κατατάχθηκε πρώτη, ακολουθούμενη από την Ισλανδία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και τη Ρουμανία στις πέντε πρώτες θέσεις. Η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες, η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη και η Μάλτα πήραν τα κορυφαία σημεία για τις ταχύτητες λήψης για κινητές συσκευές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 44η και 45η θέση αντίστοιχα, όσον αφορά τις ταχύτητες λήψης ευρυζωνικών συνδέσεων, με το Ηνωμένο Βασίλειο να κατατάσσεται 26η στον δείκτη ταχύτητας λήψης κινητών τηλεφώνων, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκεται στη 12η θέση.

Η ανάγκη για υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο θεωρείται κάτι παραπάνω από απλή αναγκαιότητα, και μάλιστα σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας. Ελπίζουμε ότι το 2018 θα επιφέρει ίδια ή μεγαλύτερη βελτίωση του δικτύου σε όλους τους τομείς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166