Η Microsoft χρησιμοποιεί συστήματα AI για να εντοπίσει ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος

Η Microsoft χρησιμοποιεί συστήματα AI για να εντοπίσει ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος

Η Microsoft χρησιμοποιεί συστήματα AI για να εντοπίσει ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Microsoft προσπαθεί να χρησιμοποιήσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης AI για να βοηθήσει στη διάγνωση τυχόν ασθενειών, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάζεται με την εταιρία βιοτεχνολογίας Adaptive με έδρα το Σιάτλ, για να δημιουργήσει έξυπνες εξετάσεις αίματος που κάνουν χρήση της τεχνητής νοημοσύνης , έχοντας τη δυνατότητα να ελέγξουν εκατοντάδες ασθένειες κάθε φορά.

Από πλευράς της Microsoft, μέρος της συμφωνίας είναι να επενδύσει ένα μη ανακοινωθέν χρηματικό ποσό στην Adaptive. Το Geekwire αναφέρει ότι η συνολική επένδυση αυτής της συμφωνίας για αυτό το μεγαλειώδες έργο ανέρχεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο για να είμαστε αντικειμενικοί, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για το ακριβές ποσό.

Ο Harlan Robins, ο Co-founder και ο CTO της Adaptive δήλωσε στο GeekWire: Η ιδέα πίσω από αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο είναι απλή. Τα μέχρι τώρα συστήματα AI δεν έχουν καταστεί αποτελεσματικά για την έγκαιρη διάγνωση ορισμένων ασθενειών του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, θεωρητικά, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τους γιατρούς μία φορά το χρόνο για τον ετήσιο έλεγχο της υγείας σας και να σαρώσετε το σώμα σας για μια ολόκληρη δέσμη ασθενειών, πολύ γρήγορα.

Ο Chad Robins, ο CEO της Adaptive , συνέκρινε το δημιούργημά τους με μια μηχανή ακτίνων Χ. «Μια συσκευή ακτίνων Χ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ενός σπασμένου καρπού, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ενός σπασμένου ποδιού». Με τον ίδιο τρόπο, το δικό μας σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ασθενειών τόσο διαφορετικών μεταξύ τους, όπως ο καρκίνος του παγκρέατος και η σκλήρυνση κατά πλάκας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας