Η NASA εκτόξευσε δορυφόρο παρακολούθησης καιρικών συνθηκών επόμενης γενιάς

Η NASA εκτόξευσε δορυφόρο παρακολούθησης καιρικών συνθηκών επόμενης γενιάς

Η NASA εκτόξευσε δορυφόρο παρακολούθησης καιρικών συνθηκών επόμενης γενιάς, που προφανώς δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέχρι τώρα, βάσει δυνατοτήτων.

Η NASA παρουσίασε το Σάββατο ένα εξελιγμένο δορυφόρο επόμενης γενιάς που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη, σχεδιασμένο να παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο με αρκετά πιο βελτιωμένες προβλέψεις, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους.

Ο δορυφόρος , που ονομάζεται oint Polar Satellite System-1 (JPSS-1), είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), η οποία παρέχει αναφορές και προβλέψεις καιρού.

Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε στο διάστημα επί του πυραύλου United Launch Alliance Delta II, όπως είχε προγραμματιστεί στις 1:47 π.μ. (09:47 GMT) από την Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg στην Καλιφόρνια.

Ο δορυφόρος θα μετακινείται από τον έναν πόλο στον στον άλλον 14 φορές την ημέρα σε απόσταση 824 χιλιομέτρων πάνω από τον πλανήτη μας, παρέχοντας στους επιστήμονες πλήρη κάλυψη παγκοσμίως δύο φορές την ημέρα, δήλωσε η NASA.

Ο δορυφόρος είναι ο πρώτος στην σειρά των τεσσάρων, επιχειρησιακών περιβαλλοντικών δορυφόρων νέας γενιάς της NOAA που αντιπροσωπεύουν σημαντικές εξελίξεις στις παρατηρήσεις που χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών και την παρακολούθηση του περιβάλλοντος”, ανέφερε η NASA.

Το JPSS-1 φέρει μια σειρά προηγμένων οργάνων που έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν παγκόσμιες μετρήσεις ατμοσφαιρικών, χερσαίων και θαλάσσιων συνθηκών, από τις θερμοκρασίες της θάλασσας , την ηφαιστειακή τέφρα, την ένταση των τυφώνων και πολλά άλλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας