ΑρχικήΟικονομίαΠίνακας ζωγραφικής του Ντα Βίντσι πωλήθηκε για 450 εκατ. δολ. σε δημοπρασία

Πίνακας ζωγραφικής του Ντα Βίντσι πωλήθηκε για 450 εκατ. δολ. σε δημοπρασία

Πίνακας ζωγραφικής του Ντα Βίντσι πωλήθηκε για 450 εκατ. δολ. σε δημοπρασία.

Κι όμως είναι γεγονός πως ένας πίνακας ζωγραφικής πωλήθηκε σχεδόν για μισό δισεκατομμύριο δολάρια, και δημιουργήθηκε από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, το οποίο θεωρείται ένα αριστούργημα για την τέχνη της ζωγραφικής.

Ο συγκεκριμένος πίνακας ζωγραφικής υπολογίζεται πως είναι περίπου 500 ετών και στο πορτρέτο απεικονίζεται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ωστόσο ιστορία αυτού του αριστουργήματος έχει ένα σκιερό παρελθόν και φημολογείται πως ανήκε κάποτε στην κυριότητα του βασιλιά Charles I.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κατά το παρελθόν αυτό το έργο τέχνης είχε υποστεί σοβαρή εξωτερική φθορά , αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκε και συντηρήθηκε, ούτως ώστε να αντέξει στη διάρκεια του χρόνου . Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ένας διακεκριμένος εμπειρογνώμονας που ασχολείται με τα έργα του Ντα Βίντσι επισήμανε πως δεν πιστεύει ότι ο ντα Βίντσι ήταν ο πρωταρχικός καλλιτέχνης πίσω από αυτόν το πίνακα.

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, το πορτρέτο πωλήθηκε σε δημοπρασία σε έναν ανώνυμο αγοραστή για 450,3 εκατομμύρια δολάρια- και θεωρείται μακράν το υψηλότερο γνωστό ποσό που καταβλήθηκε για ένα έργο τέχνης στην ανθρώπινη ιστορία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166