Η Nasdaq ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση της eVestment

Η Nasdaq ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση της eVestment, μιας πλατφόρμας δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων για τον κλάδο των επενδύσεων, σε συμφωνία 705 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από ένα μείγμα μετρητών και χρέους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Georgia το 2000, και πλέον η eVestment προσφέρει μια σειρά συνδρομητικών υπηρεσιών που βασίζονται στο σύννεφο (cloud) με στόχο να βοηθήσουν τους θεσμικούς επενδυτές να εντοπίσουν τις τάσεις, να βρουν τους καλύτερους διαχειριστές επενδύσεων και να πετύχουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους στον κόσμο των επενδύσεων.

Η εταιρεία προς στιγμήν έχει στο πελατολόγιο της περισσότερους από 2.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων το 92% των κορυφαίων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, το 76% των κορυφαίων συμβουλευτικών επιχειρήσεων και το 80% των 20 κορυφαίων συνταξιοδοτικών ταμείων, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Ως εταιρικός γίγαντας πίσω από τη διάσημη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης και τα οκτώ χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη, χρειάζεται λιγάκι ανανέωση των δραστηριοτήτων του. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη και η Nasdaq έχει πραγματοποιήσει λίγες εξαγορές με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας εμπορικών συναλλαγών ιδιωτικής εταιρείας SecondMarket το 2015, ενώ μόλις πριν από δύο μήνες απόκτησε το Sybentix με έδρα το Λονδίνο για να υιοθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) ως μέσο πρόληψης της κατάχρησης αγοράς από τους εμπόρους.

Η Nasdaq δήλωσε ότι η κατοχύρωση του eVestment θα συμβάλει στην υπερσυγκέντρωση της υπάρχουσας μονάδας παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης παγκοσμίως και θα προσφέρει πλουσιότερα σύνολα δεδομένων και εμπειρογνωμοσύνη σε διαχειριστές επενδύσεων σε όλο τον κόσμο.

“Η κοινότητα διαχείρισης επενδύσεων επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε ανεξάρτητα δεδομένα και προηγμένες αναλύσεις για να καθοδηγήσει τις βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής των περιουσιακών στοιχείων και των επενδυτικών επιλογών”, σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nasdaq, Άντενα Φρίντμαν. “Η EVestment είναι η οριστική πηγή ενεργειών για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και αναλύσεων σε επίπεδο ταμείων και σε επίπεδο επενδύσεων, ώστε οι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις”.

Η Nasdaq πρόσθεσε ότι αναμένει να κλείσει την απόκτηση του eVestment μέχρι το τέλος του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας