ΑρχικήSmartphonesΗ Nokia πώλησε 4,15 εκατ. smartphones το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Η Nokia πώλησε 4,15 εκατ. smartphones το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Η Nokia πώλησε 4,15 εκατ. smartphones το τέταρτο τρίμηνο του 2017, και μάλιστα εκτιμάται ό,τι οι συνολικές πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα δέκα εκατομμύρια πολύ σύντομα.

Η επιστροφή της Nokia στο παιχνίδι των smartphones ήταν αρκετά επιτυχημένη, άλλωστε αυτό το γεγονός το αποδεικνύουν περίτρανα οι αριθμοί, οι οποίοι είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η έρευνα της Counterpoint, η HMD Global κατάφερε να πωλήσει 4,15 εκατομμύρια smartphones το τέταρτο τρίμηνο του 2017 – κατακτώντας το 1% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς.

Ενώ οι αριθμοί μπορεί να μην ακούγονται εντυπωσιακοί, η HMD Global κατάφερε να ξεπεράσει την Sony το τέταρτο τρίμηνο – κάτι που αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο επίτευγμα, δεδομένου ότι η εταιρεία μετράει μόλις ένα χρόνο ζωής. Η HMD Global ξεκίνησε πέρυσι ένα πλήθος smartphones, όπως το ισχυρό εντυπωσιακό Nokia 8 το οποίο θεωρείται η ναυαρχίδα της και μερικά άλλα αξιοσημείωτα smartphones, όπως το Nokia 6, το Nokia 5 και το Nokia 3, τα οποία ήταν κατά μέσο όρο αρκετά ποιοτικά, ώστε να θεωρούνται ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Tomi Ahonen, η Nokia κατάφερε να πωλήσει 8,5 εκατομμύρια smartphones το 2017. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Nokia 6 κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου στην Κίνα. Με μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών το μήνα, η Nokia πιθανόν να πούλησε 10 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το 2017.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τα smartphones της Nokia Lumia πούλησαν 9,8 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους τους στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η HMD Global και η Microsoft κατάφεραν να πουλήσουν συνολικά 35 εκατομμύρια τηλέφωνα έως το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166