ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Nvidia έχει ξεφύγει σε δυνατότητες hardware και software

Η Nvidia έχει ξεφύγει σε δυνατότητες hardware και software

Η Nvidia έχει ξεφύγει σε δυνατότητες hardware και software και τώρα σε συνεργασία με κινεζικές εταιρείες στοχεύει να πράξει πράγματα που σίγουρα θα τα ζήλευαν οι ανταγωνιστές της.

Οι Κινέζοι αγωνίζονται σκληρά στην έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης και η Nvidia τους βοηθά να το πράξουν με κάποιες νέες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της chip maker, ο Jen-Hsun Huang σε μια μεγάλη εκδήλωση AI στο Πεκίνο.

Η Nvidia με έδρα την Καλιφόρνια, την τελευταία δεκαετία, προσαρμόζει τα τσιπ γραφικών της για την επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης, και πολλές μεγάλες κινεζικές εταιρείες – από το Baidu έως το Tencent – υποστηρίζουν την προσέγγιση της Nvidia. Αδιαμφισβήτητα αυτό το γεγονός είναι σημαντικό στοιχείο σε έναν κόσμο όπου 60 δισεκατομμύρια καρέ βίντεο μεταφορτώνονται ανά ημέρα στο YouTube και όπου το Google Translate μεταφράζει 140 δισεκατομμύρια λέξεις την ημέρα.

Από τις πολλαπλές ανακοινώσεις στη διάσκεψη τεχνολογίας GPU της Nvidia στο Πεκίνο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε το λογισμικό TensorRT της Nvidia, το οποίο επιταχύνει δραματικά την AI inferencing ή τη διαδικασία με την οποία ένα neural network μαθαίνει πώς να αναγνωρίζει ένα αντικείμενο ή ένα μοτίβο. Το Inferencing μπορεί να φτάσει σε ένα τεράστιο ποσό υπολογιστικής ισχύος, όμως το TensorRT της Nvidia επιτρέπει την πραγματοποίηση συμπερασμάτων όσο και 40 φορές ταχύτερα, μειώνοντας το κόστος της συμβολής σε υλικό AI που βασίζεται στην Nvidia.

“Η συμβολή της AI πλέον αρχίζει να φτάνει σε εξωπραγματικά επίπεδα”, δήλωσε ο Paresh Kharya, πωλητής προϊόντων της Nvidia για επιτάχυνση της πληροφορικής, σε συνέντευξη του.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταφέρει πολύ πιο γρήγορη αναγνώριση εικόνας και ομιλίας, η οποία με τη σειρά της θα βελτιώσει τα πάντα, από την αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων μέχρι τα ρομπότ. Με τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών της Nvidia Tesla, το λογισμικό TensorRT μπορεί να επιταχύνει την επεξεργασία έως και 40 φορές ταχύτερα από τις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU) στο ένα δέκατο του κόστους.

“Οι εταιρείες του Διαδικτύου αγωνίζονται να βάλουν το AI σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, οι φόρτοι εργασίας συμπερασμάτων AI αυξάνονται εκθετικά », δήλωσε ο Huang της Nvidia, σε δήλωση. “Το Nvidia TensorRT είναι ο πρώτος προγραμματισμένος επιταχυντής συμπερασμάτων στον κόσμο. Με την προγραμματισιμότητα CUDA, το TensorRT θα είναι σε θέση να επιταχύνει την αυξανόμενη πολυμορφία και πολυπλοκότητα των βαθιών νευρωνικών δικτύων. Και με τη δραματική επιτάχυνση της TensorRT, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να αναπτύξουν οικονομικά αυτά τα φόρματα εργασίας υψηλής έντασης υπολογισμών”.

Πάνω από 1.200 επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τη χρήση της πλατφόρμας συμπερασμάτων τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών για να ανακαλύψουν νέες ιδέες από τα δεδομένα και να αναπτύξουν έξυπνες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Μεταξύ αυτών είναι το Amazon, η Microsoft, το Facebook και το Google. καθώς και οι κορυφαίες κινεζικές εταιρείες όπως Alibaba, Baidu, JD.com, iFflytek, Hikvision, Tencent και WeChat.

Το TensorRT 3 είναι ένας μηχανισμός βελτιστοποίησης υψηλής απόδοσης και μηχανισμός χρόνου εκτέλεσης για την ανάπτυξη εφαρμογών εφαρμογών AI. Μπορεί να βελτιστοποιήσει γρήγορα την κάθε λειτουργία, να επικυρώσει και να αναπτύξει εκπαιδευμένα νευρωνικά δίκτυα για συμπεράσματα σε μεγάλα κέντρα δεδομένων και άλλες πλατφόρμες AI.

Σε άλλες ειδήσεις, ο Huang είπε ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές υλικού της Κίνας – οι Huawei, Inspur και Lenovo – χρησιμοποιούν την τεχνολογία διακομιστή Nvidia HGX AI σε όλα τα κέντρα δεδομένων τους. Η Nvidia παρέχει στις εταιρείες αυτές έγκαιρη πρόσβαση στα σχέδια αναφοράς HGX για κέντρα δεδομένων. Αυτές οι εταιρείες θα χρησιμοποιούν το HGX ως συνταγή εκκίνησης για τη χρήση μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) στο κέντρο δεδομένων. Το HGX διαθέτει οκτώ GPU Nvidia Tesla V100 σε έναν ενιαίο πίνακα εξυπηρετητών.

“Η ανάπτυξη του V100 στα Baidu, Alibaba και Tencent μια εξαιρετικά αξιοσημείωτη ενέργεια”, δήλωσε ο αναλυτής Chirag Dekate στο Gartner, σε ένα email. “Οι εταιρίες Hyperscale / webscale όπως Baidu, AWS, Azure, Tencent, Alibaba και άλλοι εργάζονται επιθετικά για την παροχή λύσεων [υπηρεσιών] για περιβάλλοντα βαθιάς μάθησης. Και οι χρήστες διερευνούν ολοένα και περισσότερο τα σύννεφα ως μέσο έναρξης των ταξιδιών τους με AI. Η Nvidia, μέσω της παγκόσμιας στρατηγικής της να εμπλέκει ηγέτες σε παρόχους υπηρεσιών cloud, ενσωματώνεται ως η κύρια αρχιτεκτονική της επιλογής για φόρτωση εργασίας σε βάθος”.

Η Nvidia ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι οι Alibaba, Baidu και Tencent ενσωματώνουν νέους επιταχυντές GPU Nvidia Tesla V100 με βάση την αρχιτεκτονική Vita στα κέντρα δεδομένων τους και στις υποδομές cloud-service. Και οι τρεις μεγάλες εταιρείες αναβαθμίζουν τα κέντρα δεδομένων τους με τις νέες μονάδες GPU Nvidia Tesla V100.

Επιπλέον, η Nvidia ανακοινώνει επίσης ότι η πλατφόρμα robotics που βασίζεται σε Jetson θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com στα αυτοματοποιημένα δίκυκλα και ρομπότ JDrone και JDrover για την παράδοση πακέτων στους καταναλωτές. Η Nvidia και η JD.com συνεργάζονται για τη χρήση του AI σε μηχανήματα logistics και delivery. Το εργαστήριο JD του JDX κάνει δοκιμαστικούς ελέγχους σε αυτόνομα drones και ρομπότ για την παράδοση πακέτων στους καταναλωτές. Η JD X εκτιμά ότι θα κυκλοφορήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο drones τα επόμενα πέντε χρόνια και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Jetson της Nvidia.

“Το AI είναι η πιο σημαντική τεχνολογική εξέλιξη της εποχής μας, με δυσθεώρητες δυνατότητες για να βοηθήσει την κοινωνία”, δήλωσε ο Χουάνγκ. “Καθώς οι κορυφαίοι προμηθευτές νέφους (cloud) παγκοσμίως αναπτύσσουν την καλύτερη πλατφόρμα AI, με τα GPUs Volta και το λογισμικό της Nvidia, θα δούμε εκπληκτικές ανακαλύψεις στην ιατρική, στις αυτόνομες μεταφορές, στην κατασκευή ακριβείας και πολλά άλλα”.

Τέλος, η Nvidia ανέφερε ότι η Alibaba και η Huawei υιοθετούν την πλατφόρμα Metropolis AI Smart Cities της Nvidia, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία λήψης δεδομένων από αισθητήρες Internet of Things, όπως έξυπνα φώτα κυκλοφορίας (φωτεινοί σηματοδότες ή φανάρια), σε κέντρα δεδομένων όπου οι πληροφορίες μπορούν να αναλυθούν και να χρησιμοποιηθούν για την κίνηση στους δρόμουν Σ. Συνολικά 50 εταιρείες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Metropolis της Nvidia.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166