ΑρχικήΟχήματαΤο Ντουμπάι ξεκίνησε τις δοκιμαστικές πτήσεις των ιπτάμενων ταξί.

Το Ντουμπάι ξεκίνησε τις δοκιμαστικές πτήσεις των ιπτάμενων ταξί.

Το Ντουμπάι ξεκίνησε τις δοκιμαστικές πτήσεις των ιπτάμενων ταξί.

Η πόλη του Ντουμπάι οργάνωσε μια δοκιμαστική πτήση την περασμένη Δευτέρας σκοπεύοντας να γίνει η πρώτη υπηρεσία drone ταξί του κόσμου σύμφωνα με ένα φιλόδοξο σχέδιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να οδηγήσει τον αραβικό κόσμο στην καινοτομία.

Το ιπτάμενο ταξί που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρία Volocopter, μοιάζει με μια μικρή καμπίνα ελικοπτέρου με δύο θέσεις, εν τω μεταξύ το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο ιπτάμενο όχημα διαθέτει 18 έλικες.

Ήταν unmanned για το κορίτσι δοκιμή του σε μια τελετή που διοργανώθηκε για το Ντουμπάι Crown Prince Σέιχ Χαμάντ Μπιν Μωχάμεθ.

Σκοπός είναι να πετάξει κάποιος χωρίς να απαιτείται καθοδήγηση από το τηλεχειριστήριο και με μέγιστη διάρκεια πτήσης 30 λεπτών, έρχεται με άφθονες δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση προβλήματος όπως: εφεδρικές μπαταρίες, επιπλέον έλικες και στην χειρότερη περίπτωση, μερικά αλεξίπτωτα.

Η Volocopter βρίσκεται στον αγώνα συνεργασίας με περισσότερες από δώδεκα καλά χρηματοδοτούμενες ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις, το καθένα με το δικό του όραμα που ενέπνευσε την επιστημονική φαντασία για τη δημιουργία μιας νέας μορφής αστικών συγκοινωνιών που είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και σε κοντινή απόσταση, και των αυτόνομων αεροσκαφών που έχουν την ικανότητα να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα.

Αυτές περιλαμβάνουν τον αεροδιαστημικό κολοσσό Airbus, ο οποίος στοχεύει στην τοποθέτηση ενός αυτοκινούμενου ταξί στον αέρα μέχρι το 2020 . Την Kitty Hawk, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από τον συνιδρυτή της Google, Larry Page . και την Uber, η οποία συνεργάζεται με εταίρους για τη δική της στρατηγική στα ταξί .

“Ο πελάτης θα χρησιμοποιεί ένα application στο Smartphone του, και μέσω αυτής της εφαρμογής θα είναι σε ικανότητα να παραγγείλει ένα Volocopter στο κοντινότερο σε εκείνον voloport (σταθμός ιπτάμενων οχημάτων) για να κάνει μία βόλτα στην πόλη . Το volocopter θα έρθει και θα σας παραλάβει αυτόνομα και θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας “, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Florian Reuter.

“Είναι ήδη σήμερα ικανό να πετάει με βάση τα ίχνη GPS και θα εφαρμόσουμε επιπλέον χαρακτηριστικά το αμέσως επόμενο διάστημα, επίσης θα ασχοληθούμε με άγνωστα εμπόδια που πιθανό να εμφανιστούν στην πορεία του”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι προγραμματιστές σκοπεύουν να ξεκινήσουν τα ταξί μέσα σε πέντε χρόνια.

Στη δοκιμαστική πτήση της Δευτέρας, η συσκευή έτρεξε προς τα πάνω με μεγάλη ταχύτητα σε ύψος περίπου 200 μέτρα και περιφερόταν στον ουρανό της πόλης για περίπου πέντε λεπτά, πάνω από την ακτή του Κόλπου του Εμιράτου.

Το σπουδαιότερο γεγονός όλων είναι ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προγραμματίζει να στείλει έναν μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Άρη μέχρι το 2021, την πρώτη αποστολή του αραβικού κόσμου στο διάστημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ντουμπάι πρωτοπορεί συνεχώς με πολλούς και διάφορους τρόπους για την επερχόμενη πολυπόθητη πορεία προς το μέλλον, όπως για παράδειγμα εισήγαγε τα πρώτα πρωτοποριακά πρότυπα μηχανοδηγών και των αστυνομικών ρομπότ της περιοχής.

«Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογιών συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην οικοδόμηση γεφυρών για το μέλλον», δήλωσε ο Σέιχ Χαμντάν σε δήλωση του.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166