ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ουκρανία σύντομα θα έχει το μεγαλύτερο μουσείο της Apple, χάρη στη...

Η Ουκρανία σύντομα θα έχει το μεγαλύτερο μουσείο της Apple, χάρη στη εμμονή του ιδρυτή της MacPaw

Η Ουκρανία σύντομα θα έχει το μεγαλύτερο μουσείο της Apple, χάρη στη εμμονή του ιδρυτή της MacPaw.

Σε λίγο καιρό όταν θα θέλετε να πάρετε μια αίσθηση της έκτασης της πολιτιστικής δύναμης της Apple, θα πρέπει να στραφείτε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Κάποια στιγμή το 2018, η πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, το Κίεβο θα γίνει ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στα προϊόντα της Apple.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η πόλη του Κιέβου δεν είναι καθόλου οπισθοδρομική στο πολιτιστικό κομμάτι της υπόθεσης. Παρόλα αυτά προκαλεί μεγάλη έκπληξη η σύνδεσή της με την πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου, που προφανώς δεν υπάρχει κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους, ούτε υπάρχει κάποια προηγούμενη σύνδεση με τον Steve Jobs, και το κυριότερο όλων είναι πως δεν υπάρχει κάποια εγκατάσταση της Apple στη χώρα, όπως εργοστάσιο ή έδρα. Εν ολίγοις, στην πραγματικότητα δεν συνδέονται με κανένα τρόπο η Ουκρανία με την Apple.

Αντ ‘αυτού, η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί η Ουκρανία να προβεί σε μία τέτοια περίεργη ενέργεια» είναι απλή και οφείλεται στον ιδιώτη Oleksandr Kosovan.

Ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Ουκρανίας , ο Kosovan είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MacPaw , της εταιρείας που κατασκευάζει το λογισμικό CleanMyMac και της Setapp, μια υπηρεσία συνδρομής για εφαρμογές Mac. Ιδρύθηκε το 2008, η εταιρεία διαθέτει σήμερα περίπου 100 υπαλλήλους και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι ρίζες της εταιρείας βρίσκονται κάπου βαθιά στην εμμονή της Apple να κατακτήσει τον κόσμο, εξήγησε η Julia Petryk, επικεφαλής μάρκετινγκ της MacPaw.

Καθώς με τα χρόνια μεγάλωνε σε δύναμη η MacPaw, η εταιρεία διέθεσε ένα μικρό χώρο στη γωνία των γραφείων της για την προβολή των παλαιότερων προϊόντων της Apple. Ωστόσο πλέον το πήρε οριστικά απόφαση πως πρέπει να δημιουργήσει ένα μουσείο που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αμερικανική εταιρεία και τα προϊόντα της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166