ΑρχικήΕιδήσειςΟ Τραμπ ζήτησε από το Αμερικανικό Ταχυδρομείο να χρεώνει περισσότερο την Amazon

Ο Τραμπ ζήτησε από το Αμερικανικό Ταχυδρομείο να χρεώνει περισσότερο την Amazon

Ο Τραμπ ζήτησε από το Αμερικανικό Ταχυδρομείο να χρεώνει περισσότερο την Amazon.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία την Παρασκευή να χρεώσει “πολύ περισσότερο” την Amazon για τα εμπορεύματα που στέλνει στο καταναλωτικό κοινό, προφανώς γιατί η παρούσα συμφωνία που έχουν επισυνάψει οι δύο πλευρές επιβαρύνει το δημόσιο ταχυδρομείο.

Σε ένα tweet ο πρόεδρος της Αμερικής έγραψε διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση τα εξής:

«Γιατί το Αμερικανικό Ταχυδρομείο, να χάνει τόσα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, χρεώνοντας ελάχιστα την Amazon και άλλους, για να παραδώσει τα πακέτα στους πελάτες τους, κατά αυτό τον τρόπο καθιστά την Amazon πλουσιότερη και το ταχυδρομείο φτωχότερο».

Η Αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία (αγγλικά: U.S. Postal Service), αναμφισβήτητα έχει τεράστιες οικονομικές ζημιές που δεν περνάνε απαρατήρητες. Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως είναι μια ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δεν λαμβάνει ούτε ένα δολάριο από το κράτος για τα λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της.

Η παράδοση πακέτων έχει καταστεί όλο και πιο σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της, καθώς το Διαδίκτυο έχει οδηγήσει σε απότομη πτώση των επιστολών που στέλνονταν κάποτε.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο πρόεδρος της χώρας δεν είναι εξουσιοδοτημένος, ούτε νομιμοποιείται να καθορίζει τις τιμές στα ταχυδρομικά τέλη. Αυτά ορίζονται από την Αρμόδια Επιτροπή του Ταχυδρομείου, μια ανεξάρτητη κυβερνητική υπηρεσία με επιτρόπους που έχουν επιλεγεί από τον πρόεδρο και από τα δύο πολιτικά κόμματα. Ωστόσο αυτή η επιτροπή αύξησε τις τιμές της αποστολής δεμάτων κατά σχεδόν 2% το Νοέμβριο.

Από την άλλη πλευρά η Amazon ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos, ο οποίος παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος της λιανικής εταιρείας και είναι το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg News. Ο Bezos είναι επίσης κάτοχος της The Washington Post, μια εφημερίδα που επανειλημμένα έχει επικρίνει τον πρόεδρο Τραμπ, οπότε όπως καταλαβαίνουμε υπάρχει κάποια αιτία σε όλο αυτό το θέμα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166