ΑρχικήΕπιστήμηΗ πρόληψη των πλημμυρών έγκειται στις υπόγειες γεωτεχνικές υποδομές

Η πρόληψη των πλημμυρών έγκειται στις υπόγειες γεωτεχνικές υποδομές

Η πρόληψη των πλημμυρών έγκειται στις υπόγειες γεωτεχνικές υποδομές.

Μια από τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι η εμφάνιση ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως οι ισχυροί τυφώνοι, οι βροχές των μουσώνων, οι τυφώνες και οι τροπικοί κυκλώνες που καταστρέφουν τις πόλεις του κόσμου και άλλες χαμηλές περιοχές. Με βάση τις έρευνες της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2012 , οι πλημμύρες θεωρούνται η πιο συχνή καταστροφική φυσική καταστροφή στον κόσμο και το κόστος αποκατάστασης επιβαρύνει τις περισσότερες οικονομίες του κόσμου.

Σύμφωνα με το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας ( ΕΤΑ ), μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να ελέγχουν τις φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών. Ακόμη και με τέτοια μεγάλα ποσά χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της καταστροφής από πλημμύρες, η προληπτική τεχνολογία λείπει. Πρόσφατες πλημμύρες όπως αυτή του Ώστιν , Τέξας αποδεικνύουν ότι απαιτούνται μεγαλύτερα μέτρα.

Απαιτούνται σοβαρές προσπάθειες.

Στην Ιαπωνία, έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για προληπτική τεχνολογία για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων της. Σε μια περιοχή που πλαισιώνεται από ποτάμια στα ανατολικά και δυτικά (καθώς και μέσα από το πέρασμα), το Τόκιο είναι το τέλειο παράδειγμα μιας καταστροφής που περιμένει να συμβεί. “Η Ιαπωνία δεν έχει προετοιμαστεί αρκετά”, σύμφωνα με τον Toru Sueoka, ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Γεωτεχνικής Εταιρείας, μια ομάδα ερευνητών, συμβούλων και μηχανικών. “Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και έχουμε πάρει ασυνήθιστες συνθήκες. Χρειαζόμαστε αναβαθμίσεις ή αλλιώς οι πόλεις μας δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες. “Εάν οι τράπεζες σπάσουν τον ποταμό Arakawa, η ζημιά στην πόλη μπορεί να ανέλθει σε 33 τρισεκατομμύρια γεν ή περίπου 322 δισεκατομμύρια δολάρια βάσει επίσημων κυβερνητικών εκτιμήσεων.

Ο αριθμός είναι περισσότερο από 5 φορές το ποσό που χρησιμοποιήθηκε για προσπάθειες αποκατάστασης από τον τυφώνα Sandy που τιμωρούσε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο.

Έτσι, έχουν αναπτύξει ένα ειδικό έργο που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την πόλη από τις πλημμύρες. Γνωστή ως κανάλι εξωτερικής αποφόρτισης της μητροπολιτικής περιοχής , ο κύριος σκοπός της είναι να εκτρέψει τις υπερβολικές βροχοπτώσεις μακριά από την περιοχή της πόλης και σε υπόγειους άξονες. Το νερό στη συνέχεια διοχετεύεται σε ποτάμια μακριά και μακριά από το κέντρο πληθυσμού.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τουλάχιστον πέντε κατακόρυφους άξονες τόσο ψηλούς και σπηλαιώδεις που μπορεί να χωρέσει ένα διαστημικό λεωφορείο. Κάθε άξονας συνδέεται με ένα κανάλι μήκους 6,3 χιλιομέτρων με διάμετρο δέκα μέτρων που τελειώνει σε μια τεράστια δεξαμενή ρύθμισης της πίεσης.

Σκοπός αυτής της δεξαμενής είναι η επιβράδυνση της συνεχούς ροής του βρόχινου νερού και η διατήρηση της βέλτιστης πίεσης του νερού στο σύστημα. Το σύνολο του συστήματος έχει μήκος τουλάχιστον 177 μέτρα και έχει πλάτος περίπου 78 μέτρα και βρίσκεται τουλάχιστον 22 μέτρα κάτω από το έδαφος. Υπάρχουν τεράστιες αντλίες που ελέγχουν τα επίπεδα νερού και την ίδια την πίεση και είναι ικανές να εκκενώσουν έως και 200 ​​κυβικά μέτρα νερού κάθε δευτερόλεπτο. Για να το πούμε απλά για το νερό της πισίνας κάθε δευτερόλεπτο.

Το Τόκιο έχει έκταση 1.782 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη-Νιούαρκ ως την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στον κόσμο. Η πόλη έχει σήμερα 35 εκατομμύρια κατοίκους σε σύγκριση με 19 εκατομμύρια στη Νέα Υόρκη και το Νιούαρκ.

Αυτό βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης ότι οι επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογίες για τον έλεγχο των καταστρεπτικών επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος που περιλαμβάνει πλημμύρες θα κοστίζουν έως και 130 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166