ΑρχικήΕπιστήμηΗ εκθετική αύξηση στο τεχνολογικό μέλλον του πλανήτη μας μετατρέπεται ριζικά

Η εκθετική αύξηση στο τεχνολογικό μέλλον του πλανήτη μας μετατρέπεται ριζικά

Η εκθετική αύξηση στο τεχνολογικό μέλλον του πλανήτη μας μετατρέπεται ριζικά ανά 18 μήνες περίπου και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον κόσμο και οι μετασχηματισμοί συνεχίζουν να έρχονται. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Νόμο του Moore, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε τα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Νόμος του Moore είναι ένα πρότυπο που ανακαλύφθηκε από έναν επιστήμονα υπολογιστών πριν από δεκαετίες, ο οποίος παρατηρούσε διπλασιασμό σε ορισμένα εξαρτήματα υπολογιστών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εκτιμάται ότι η τεχνολογία αυξάνεται εκθετικά κάθε 18 μήνες.

Η εκθετική αύξηση μοιάζει με αυτό: δύο γίνονται τέσσερις, τέσσερις δεκαέξι, δεκαέξι εκατόν πενήντα πενήντα έξι κλπ. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που παίρνεις την πιο πρόσφατη τεχνολογία μπροστά σου, είναι πιθανό να έχεις τουλάχιστον αρκετές μήνες έως ένα έτος περιθώριο έως ότου αναγκαστείς να αλλάξεις τεχνική υποδομή στην επιχείρησή σου, για να συμβαδίζεις με την εποχή σου. Η ανάπτυξη στη διανομή είναι μια μακρά διαδικασία.

Με αυτό κατά νου, είναι σοφό να παρακολουθούμε τις επιχειρήσεις που μεταμορφώνουν τη βιομηχανία. Σήμερα, τα πράγματα όπως το cloud computing, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), η αειφόρος ενεργειακή ανάπτυξη και οι μετασχηματιστικές οικονομίες μας μεταβάλλουν ταχύτατα. Η κατανόηση του πού υπάρχουν πλεονεκτήματα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για να παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας αυτής της τεχνολογίας.

Επιλογές

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη σήμερα είναι το κίνημα του crowdsource, και δύο από τις πιο γνωστές εταιρείες που ωφελήθηκαν έπακρο σε αυτό τον τομέα είναι το rideshare και το Airbnb, ούτως ώστε να ενισχύσουν μεγάλα χρηματικά πόσα τις υπηρεσίες τους και κατ’ επέκταση να καλύψουν γρηγορότερα τις ανάγκες των πελατών τους, πριν τους προλάβουν οι ανταγωνιστές.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές των πόρων που προέρχονται από το πλήθος λέγεται χρηματοδότηση από το πλήθος, με την οποία πολλές νεοφυείς εταιρείες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και μειονεκτούντα άτομα επιδιώκουν οικονομικούς στόχους.

Εάν σκέφτεστε επιλογές για crowds, οι ομάδες όπως το Plumfund αξίζει να εξεταστούν όσον αφορά την τιμή, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες τους είναι 100% δωρεάν. Αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το ποσό των χρημάτων που θα καταλήξετε να χρειαστεί να πάρετε για την επιχείρησή σας, αφού είναι φανερό πως οι κρατήσεις είναι τεράστιες και μπορεί να ανέλθει συνολικά στο 25 με 30%, συμπεριλαμβανομένου της φορολογίας στην Χώρα στην οποία ανήκετε.

Έπειτα έχετε το cloud computing, το οποίο αλλάζει το διαδίκτυο. Η τεχνολογία του Διαδικτύου διευκολύνεται συχνά μέσω των cloud και ολόκληρα κέντρα δεδομένων ανατίθενται στο σύννεφο. εξοικονομώντας εκατομμύρια επιχειρήσεις από το περιττά έξοδα.

Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών στο σύννεφο που μπορούν να αναζωογονήσουν την επιχείρησή σας. Από την υπηρεσία μισθοδοσίας μέχρι τη χρονομέτρηση, τη φιλοξενία λογισμικού, την φιλοξενία επιτραπέζιων υπολογιστών, την αυξημένη ασφάλεια και πολλά άλλα, το νέφος καθιστά τις μικρές επιχειρήσεις ικανές να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην αγορά ανταγωνιστικά.

Συνδυασμένα τεχνολογικά στοιχεία

Σε φυσικό επίπεδο, η υπολογιστική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με το cloud και το IoT, διευκολύνοντας τις έξυπνες τεχνικές κατασκευής, έχει αυξήσει την ακρίβεια της μηχανικής, των πρωτοτύπων και της παραγωγής. Είναι δυνατό να σκιαγραφήσετε ένα σχέδιο σε ένα κομμάτι χαρτί και να δείτε ότι αυτό είναι πλήρως φτιαγμένο και παράγεται σε μια κλίμακα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Το πρωτότυπο Weiss-Aug είναι μια υπηρεσία που, σύμφωνα με την τοποθεσία, προσφέρει λύσεις: “… για συστατικά ιατροτεχνολογικών προϊόντων, υποσυγκροτήματα αυτοκινήτων … αεροδιαστημικά εξαρτήματα και συναρμολογήσεις …” Επιπλέον άλλες σημαντικές παράμετροι είναι “… , οι κατασκευαστές εργαλείων και οι υπεύθυνοι προγραμμάτων που συνεργάζονται για να φέρουν ένα έργο από το σκίτσο στην παραγωγή” .

Αυτό δείχνει όλα ότι η τεχνολογική ανάπτυξη βασίζεται σωστά στον εαυτό της. Καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται το cloud computing, το IoT, η έξυπνη κατασκευή και οι δυνατότητες που προέρχονται από το πλήθος, ακόμη και το περιβάλλον που γνωρίζουμε σήμερα σύντομα θα μετατραπεί σε κάτι που σήμερα μοιάζει απαρχαιωμένο με τη δεκαετία του ’70.

Δυνατότητες

Μια τελική εκτίμηση πριν κλείσει αυτή η γραφή αφορά την αειφόρο διαβίωση. Η ηλιακή, η αιολική ενέργεια και η ενέργεια του νερού έχουν εξορθολογιστεί μέσω προηγμένων τεχνικών ανάπτυξης, που για περίπου $ 15k, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας 5.1 kWh, μια ανεμογεννήτρια και έναν υδραυλικό στρόφιγγα στην ιδιοκτησία σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε το νερό, φυσικά.

Ένα προκατασκευασμένο κτίριο μπορεί να κατασκευαστεί για κάτω από πενήντα χιλιάδες ευρώ που επί της ουσίας είναι ένα λογικό ποσό για μια μόνιμη κατοικία. Εάν συνδυάσουμε παράλληλα αυτό το γεγονός με την αειφόρο ενέργεια και το cloud computing, μπορείτε να έχετε ένα σπίτι και συνάμα μια επιχείρηση που θα είναι ανεξάρτητηο και αυτο-βιώσιμη. Και το κυριότερο από όλα είναι ότι θα γίνει με σχετικά μικρό κόστος. Μάλιστα μπορείτε να λάβετε και χρηματοδότηση από διάφορους επενδυτές για να στηρίξουν το έργο σας μέσω εράνου μέσα από το kickstarter και το Indiegogo.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166