Η Πυραμίδα του Χέοπα συνεχίζει να μας εκπλήσσει με νέα ευρήματα μέσω ενός ρομπότ που στάλθηκε για να φανερώσει ότι ήταν κρυμμένο για 4.500 χρόνια.
Η διευθέτηση μεγάλων και μακρόβιων ερωτημάτων που αφορούν τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα του τι απομένει να απαντηθεί στην τελευταία ρομποτική εισβολή στον τάφο ενός από τους μεγαλύτερους φαραώ που έχει γνωρίσει ποτέ η Αίγυπτος. Ο Φαραώ Χέωψ ή Χέοπας είναι θαμμένος στη Μεγάλη Πυραμίδα, μαζί με την γυναίκα του.
Ένα ρομπότ που ονομάζεται Djedi, διείσδυσε στα άδυτα αυτού του πολύτιμου τάφου για να εξερευνήσει ενδελεχώς κάθε πτυχή του θέματος, και έφερε πίσω εντυπωσιακές εικόνες του εσωτερικού αυτού που υπήρξε κάποτε μέλος των επτά θαυμάτων του αρχαίου κόσμου.
Οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες εικόνες προέρχονταν από ένα μικροσκοπικό θάλαμο εντός της πυραμίδας που είχαν τεράστια θρησκευτική σημασία. Συγκεκριμένα ήταν αρχαίες τοιχογραφίες που άφησε ένας υπερσυνείδητος εργάτης θέλοντας να συμβολίσει ορισμένα πράγματα που είχαν άξια για κείνες τις εποχές.
Αυτό που δεν συζητάται είναι η συνάφεια ενός τέτοιου εύρους στα χρονικά του πρώιμου ανθρώπου. Οι πρώτες εικόνες που αποστέλλονται πίσω από το Djedi έχουν μείνει κρυφές για 4.500 χρόνια και αναπτύχθηκαν πάμπολλες θεωρίες σχετικά με την ακριβή φύση της μεγαλύτερης πυραμίδας που δημιουργήθηκε ποτέ.
Οι πρόσφατες εικόνες από το εσωτερικό του τάφου απαντήθηκαν σε μια συζήτηση σχετικά με την έννοια της εμπλοκής εξωγήινων από τα ουράνια σώματα. Το 1993, ένα παρόμοιο αλλά λιγότερο προηγμένο ρομπότ έτρεξε 63 μέτρα μέσα στη σήραγγα στο νότιο τοίχο και ανακάλυψε μικρές πέτρινες πόρτες.
Το συναρπαστικότερο όλων είναι ότι αυτές οι συγκεκριμένες πόρτες είχαν τοποθετηθεί και στερεωθεί με μεταλλικές ράβδους. Αξίζει να σημειώσουμε πώς μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχε βρεθεί κανένα μεταλλικό αντικείμενο (πλην του χρυσού) και είχε ως αποτέλεσμα ετούτη ανακάλυψη να πυροδοτήσει διάφορες εικασίες για τις σιδερένιες ράβδους, υποθέτοντας πως ήταν λαβές θυρών, κλειδιά, ή ακόμη διάφορα αντικείμενα που κατασκευάστηκαν από εξωγήινους,.
Η Μεγάλη Πυραμίδα θεωρείται ότι χτίστηκε ως τάφος για τον Φαραώ Χέοπα και αποτελεί την τελευταία δομική δομή των 7 θαυμάτων του αρχαίου κόσμου. Η Πυραμίδα περιέχει τρεις κύριους θαλάμους: τον χώρο όπου είναι θαμμένος ο βασιλιάς, ο τάφος της βασίλισσας και η Μεγάλη Πινακοθήκη.
Η ίδια η πυραμίδα είναι σύγχρονης και τεχνολογικής σημασίας. Η ικανότητα των αρχαίων Αιγυπτίων να κατασκευάσουν μια τέτοια μεγαλοπρεπή και δομικά καλή δομή με τα εργαλεία που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή είναι απλά εκπληκτική.
Επιπλέον, οι εικόνες ρομπότ έχουν ρίξει νέο φως σε ό, τι ήταν απλά μόνο μια εκτίμηση από τους Αιγύπτιους ερευνητές. Έχουν βρεθεί δύο αεραγωγοί που οδηγούν στην αίθουσα του βασιλιά στο εξωτερικό του τάφου. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Zahi Hawass περιέγραψε τους αεροθαλάμους, τις σήραγγες και τις πόρτες που συνδέονται με το “τελευταίο μεγάλο μυστήριο της πυραμίδας”.
Οι μεταλλικές ράβδοι που αποτελούν μια συναρπαστική ιστορία των βασιλικών θαλάμων και της Μεγάλης Πυραμίδας, πιστεύεται τώρα ότι είναι ανθρώπινης προέλευσης, καθώς οι νεότερες φωτογραφίες μας έχουν δώσει να καταλάβουμε πως ήταν διακοσμητικά στρογγυλεμένα άκρα. Το μυστήριο συνεχίζεται με περισσότερες εικόνες που αποστέλλονται καθημερινά από το ρομπότ Djedi.