ΑρχικήΟικονομίαΗ Qualcomm απέρριψε κατηγορηματικά την προσφορά εξαγοράς της Broadcom

Η Qualcomm απέρριψε κατηγορηματικά την προσφορά εξαγοράς της Broadcom

Η Qualcomm απέρριψε κατηγορηματικά την προσφορά εξαγοράς των πολλών δισεκατομμυρίων από την Broadcom.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm “απέρριψε ομόφωνα την προσδοκώμενη προσφορά ύψους περίπου 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι μια ομόφωνη πεποίθηση του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η πρόταση της Broadcom υποτιμά σημαντικά την Qualcomm σε σχέση με την ηγετική θέση της Εταιρείας στην κινητή τεχνολογία και τις μελλοντικές μας προοπτικές ανάπτυξης», δήλωσε ο Paul Jacobs, εκπρόσωπος της Qualcomm.

«Καμία εταιρεία στον κόσμο δεν είναι καλύτερα δραστηριοποιούμενη από εμάς σε κινητές συσκευές, IoT, αυτοκινητοβιομηχανία, υπολογιστικά συστήματα και την δικτύωση στη βιομηχανία ημιαγωγών. Είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε σημαντική πρόσθετη αξία για τους μετόχους μας καθώς συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας σε αυτά τα ελκυστικά τμήματα και το κυριότερο είναι ότι θα κυριαρχήσουμε στο 5G» πρόσθεσε ο Steve Mollenkopf, CEO της Qualcomm.

Η Broadcom δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αυτή την καυστική δήλωση, αλλά υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά να κάμψει αυτή την αντίσταση της Qualcomm , καθώς οι εκθέσεις έχουν υποστηρίξει ότι η εταιρεία σκέφτεται να αυξήσει την αρχική της προσφορά, αλλά και δώσει την ευκαιρία να υποβάλει δική της επιλογή διευθυντών στο νέο μελλοντικό συμβούλιο της Qualcomm.

Η Qualcomm (πέραν όλων των άλλων) κατασκευάζει τσιπ για Παρόχους Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν ευρυζωνικά και κινητά δεδομένα στους τελικούς πελάτες και αναμφισβήτητα είναι καλύτερη στο είδος της. Σύμφωνα με το Reuters, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αποκτήσει την NXP Semiconductors NV, μία εταιρεία που φτιάχνει διάφορα πρωτοποριακά συστήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η συμφωνία υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2016.

Οι μετοχές της Qualcomm έκλεισαν στα 64,57 δολάρια την Παρασκευή, ενώ της Broadcom, από την άλλη πλευρά, έφτασαν τα 264,96 δολάρια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166