ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Ρωσία ενισχύει το διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας καθώς η ΗΠΑ ασκεί...

Η Ρωσία ενισχύει το διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας καθώς η ΗΠΑ ασκεί πίεση στην Πιονγιάνγκ

Η Ρωσία ενισχύει το διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας καθώς η ΗΠΑ ασκεί πίεση στην Πιονγιάνγκ.

Ένας κορυφαίος Ρωσικός πάροχος τηλεπικοινωνιών μπήκε στη μέση της υπόθεσης για να βοηθήσει το βορειοκορεατικό καθεστώς να παραμείνει συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο, αποκάλυψε ένας γνωστός εμπειρογνώμονας που ασχολείται με το ζήτημα.

Η 38North, μια ακαδημαϊκή ερευνητική ομάδα αφιερωμένη στο πατριωτισμό του έθνους από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε την 1η Οκτωβρίου ότι η TransTeleCom της Ρωσίας ή αλλιώς TTK ξεκίνησε για πρώτη φορά την στήριξη για ανάπτυξη του διαδικτύου στη Βόρεια Κορέα την περασμένη Κυριακή στις 17:30 ώρα Πιονγκγιάνγκ (Δηλαδή πριν λίγες μέρες).

Ο παρατηρητής, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία από την εταιρία παρακολούθησης ιστού Dyn Research, δήλωσε ότι η νέα σύνδεση στο διαδίκτυο θα βοηθήσει στην δημιουργία μιας υπάρχουσας υπηρεσίας από την Κίνα.

Έρχεται καθώς η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει αυξημένη πίεση από την Αμερική, η οποία με τη σειρά της ασκεί πίεση στην Κίνα, μια από τις λίγες συμμάχους της χώρας, για να βοηθήσει στην επιβολή βαρέων κυρώσεων.

Ένας εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δήλωσε στο Reuters ότι ο νέος σύνδεσμος θα είναι ζωτικός για το συντονισμό επιπλέον κυβερνοεπιτάξεων (κοινώς χακάρισμα).

Παρά τις απίστευτες πιέσεις που δέχεται το κράτος, οι hackers της έχουν συνδεθεί προηγουμένως με ψηφιακές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του sabotage της Sony Pictures, το 2014.

Πιο πρόσφατα, η χώρα έχει συνδεθεί με θύματα bitcoin και παγκόσμιες εστίες ransomware.

“Ο νέος σύνδεσμος συμπληρώνει πως η Κίνα θα παράσχει έμπρακτη υποστήριξη στη Πιονγκγιάνγκ τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να επιτίθεται στην υποδομή της στο διαδίκτυο”, δήλωσε η ομάδα 38North .

Αυτό το γεγονός αναφέρεται σε μια έκθεση της Washington Post, η οποία αποκάλυψε ότι η Αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο μέχρι το Σάββατο (30 Σεπτεμβρίου) – πραγματοποιούσε μια σειρά κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS) στις συνδέσεις στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούσαν υποψιαζόμενοι βορειοκορεάτες χάκερ.

Μια τέτοια επίθεση συνήθως διεξάγεται από τη συντριπτική πλειοψηφία μέσω του μοναδικού παρόχου υπηρεσιών της χώρας, την Star Joint Venture.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν ήθελαν να κατονομάσουν ονόματα και πράγματα, δήλωσαν στην Washington Post ότι οι επιπτώσεις επρόκειτο να είναι προσωρινές και όχι καταστρεπτικές. «Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα δίκτυά μας», δήλωσε μία πηγή σχετικά με την στρατηγική hack-to-back.

Ένας εκπρόσωπος της TTK δήλωσε ότι η εταιρεία είχε μακρά σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

“Η TTK έχει ιστορικά μια διασύνδεση δικτύου με τη Βόρεια Κορέα βάσει συμφωνίας με τις Κορεατικές τηλεπικοινωνίες (Korea Posts and Telecommunications Corp ) που επετεύχθη το 2009”, αναφέρει μια δήλωση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166