ΑρχικήΕιδήσειςΗ Samsung δοκίμασε τη σύνδεση 5G σε ιαπωνικό τρένο

Η Samsung δοκίμασε τη σύνδεση 5G σε ιαπωνικό τρένο

Η Samsung δοκίμασε τη σύνδεση 5G σε ιαπωνικό τρένο.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πρόοδο της στην τεχνολογία 5G , η Samsung ολοκλήρωσε μια επίδειξη 5G σε μία κινούμενη αμαξοστοιχία σε συνεργασία την ιαπωνική εταιρεία KDDI, η οποία είναι πάροχος τηλεφωνίας.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών της Νότιας Κορέας, η Samsung, χρησιμοποίησε έναν δρομολογητή 5G και μια μονάδα ραδιοεπικοινωνίας για τη δοκιμή, φτάνοντας σε μέγιστες ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο 1,7 Gbps για λήψη βίντεο 8K και μεταφόρτωση βίντεο 4K.

Το τρένο υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές ταξίδεψε με μέση ωριαία ταχύτητα 100 k/h μεταξύ δύο σταθμών στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Τόσο οι δυνατότητες φόρτωσης όσο και λήψης αρχείων θεωρήθηκαν απόλυτα επιτυχημένες.

Η Samsung έχει την ικανότητα να εξοπλίσει τα τρένα με 5G, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των επιβατών, επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει το υπάρχον αργό Wi-Fi των αμαξοστοιχιών.

Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της KDDI, ο Yoshiaki Uchida, αναφέρθηκε σχετικά με τη δοκιμή που διεξήχθη σε συνεργασία με την Samsung, λέγοντας: Πραγματικά είμαστε ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα.

Η KDDI συνεργάζεται με τη Samsung σε λύσεις 5G από το 2015 και σχεδιάζει να συνεχίσει περαιτέρω την εταιρική τους σχέση, καθώς προετοιμάζει την έναρξη του δικτύου 5G έως το 2020.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166