ΑρχικήΕφαρμογέςΗ οικοδόμηση σύγχρονων εφαρμογών απαιτεί πλατφόρμες στο cloud

Η οικοδόμηση σύγχρονων εφαρμογών απαιτεί πλατφόρμες στο cloud

Η οικοδόμηση σύγχρονων εφαρμογών απαιτεί πλατφόρμες στο cloud.

Το Cloud computing έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορίας, οι οποίες μάλιστα, στην παρούσα χρονική στιγμή είναι στην κατάλληλη θέση να προσφέρουν διαδικτυακά αξία στους πελάτες τους. Στο πρόσφατο παρελθόν, τα τμήματα πληροφορικής θεωρούνταν ευρέως ότι διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο σε μια επιχείρηση. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον – η τεχνολογία έγινε σύντομα ο πυρήνας της στρατηγικής ανάπτυξης μιας εταιρείας.

Οι ηγέτες της πληροφορικής ξαφνικά τους δόθηκε μια νέα ευκαιρία να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους σε τεράστιους μετασχηματισμούς, που εάν χειριστούν σωστά την κατάσταση πιθανόν να γευτούν την επιτυχία σε όλο της το μεγαλείο και οι περισσότεροι από αυτούς τους μετασχηματισμούς συμβαίνουν κατά κύριο λόγο στο σύννεφο (cloud).

Η δημιουργία μιας σύγχρονης πλατφόρμας cloud – δημόσιων, ιδιωτικών ή υβριδικών – επιτρέπει στις εταιρείες κάθε μεγέθους να παρέχουν ταχύτερες υπηρεσίες στο εσωτερικό τους ή και εξωτερικά στους πελάτες τους. Ο μεθοδολογικός σχεδιασμός χωρητικότητας και οι αναβαθμίσεις που διεξάγονταν μέχρι πρότινος μέσω χειρωνακτικής υποδομής δίνουν τη θέση τους στην αυτόματη υποδομή και κλιμάκωση, βοηθώντας το μέγιστο τους διαχειριστές, ώστε οι ελεύθερες ομάδες ανάπτυξης και λειτουργίας να επικεντρωθούν στην επίτευξη επιχειρηματικών στόχων.

Οι άκαμπτες σουίτες του παρελθόντος δίνουν πλέον τη θέση τους σε δομοστοιχειωτές στοίβες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών, οι οποίες κατασκευάζονται και φιλοξενούνται στο cloud, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις υπηρεσίες είναι ανοιχτού κώδικα που έχει τα καλά και τα κακά του ταυτόχρονα.

Οι αργές, χειροκίνητες, και επιρρεπείς σε σφάλματα αναπτυξιακές διεργασίες των προηγούμενων ετών δίνουν τη θέση τους σε αυτόματους κύκλους κατασκευής-δοκιμής-ανάπτυξης, οι οποίοι ενεργοποιούνται από ένα σύμπλεγμα υπηρεσιών στο Cloud με κεντρικό API.

Το σύννεφο δεν δίνει απλά τη δυνατότητα στις πλατφόρμες κατασκευής εφαρμογών ένα καλύτερο τεχνολογικό πλάνο- αλλά χαρίζει επίσης σημαντικά στοιχεία στη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών. Οι πλατφόρμες σύννεφων αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη της κουλτούρας και των ευέλικτων πρακτικών ανάπτυξης. Η υποδομή που έχει καθοριστεί από το λογισμικό σε μια πλατφόρμα επιτρέπει την αυτοεξυπηρέτηση στις ομάδες να πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες, να προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς ή στις προτιμήσεις των πελατών τους και να παρέχουν εκλεπτυσμένες υπηρεσίες πολλαπλών δυνατοτήτων με σπουδές προσδοκίες.

Με όλες τις τεχνολογικές, πολιτιστικές και διαδικαστικές αλλαγές που προκάλεσε η στροφή προς το σύννεφο, πολλοί από τους παλιούς τρόπους διαχείρισης, παρακολούθησης και συντήρησης έργων IT δεν έχουν πλέον νόημα. Για να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη μιας σύγχρονης υποδομής cloud, είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε νέες πρακτικές παρακολούθησης και διαχείρισης για να διασφαλίσετε ότι η υποδομή σας μπορεί να συμβαδίσει με την μεταβαλλόμενη ζήτηση, και ότι κάθε στοιχείο σε μια ετερογενή στοίβα cloud λειτουργεί όπως αναμένεται, και ότι το κόστος των υπηρεσιών cloud δεν ξεφεύγουν από τα φυσιολογικά πλαίσια που μπορεί να αντέξει μία εταιρεία.

Μετάβαση προς το cloud για μια σωστή οικοδόμηση των σύγχρονων εφαρμογών.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν μετακομίσει στο σύννεφο, τα επόμενα βήματα IT πρέπει να είναι η θέσπιση μετρήσεων για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας αυτής της μετατόπισης, ούτως ώστε να μην τις επηρεάσουν αρνητικά. Η μετάβαση στο σύννεφο έχει γίνει μια συνήθης φράση τον τελευταίο καιρό, αλλά στην πραγματικότητα λίγοι την κατανοούν.

Η αλλαγή πλατφόρμων δεν είναι η μόνη μεταμόρφωση που πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Πράγματι, είναι απολύτως θεμιτό να συμμετάσχετε σε μια διαδικασία ανύψωσης και μετατόπισης των υπηρεσιακών σας αναγκών, όπου τα στοιχεία των εφαρμογών σας που μεταφέρονται, βασίζονται με επίκεντρο σε διακομιστές cloud, παρ’ όλα αυτά πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα εργαλεία και οι διαδικασίες που θα χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση εφαρμογών παραμένουν ποιοτικές, δηλαδή δεν πρέπει να αλλοιωθούν ούτε στο ελάχιστο

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω στοιχείων θα σας δώσει προχωρημένες δυνατότητες και απίστευτη ευελιξία, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ικανότητα βελτίωσης των προϊόντων σας προς τους πελάτες σας.

Κάθε σοβαρός επαγγελματίας της πληροφορικής θα πρέπει να έχει ως στόχο να θέσει την εταιρεία του σε τέτοιο σημείο, ώστε να γίνει γρήγορα ο ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία του, έναντι των ανταγωνιστών του. Επιπλέον δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι λόγω της ισοπεδωτικής συμπεριφοράς που έχει το σύννεφο, εάν μια επιχείρηση δεν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινηθεί γρήγορα προς το cloud, με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, ούτως ώστε να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες, διαφορετικά θα έχει χάσει το παιχνίδι και θα αναγκαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια μετέπειτα.

Ο ηγέτης της πληροφορικής που στηρίζεται στις ικανότητες του, έχει τα εχέγγυα να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που θα βρεθεί στο δρόμο του. Η διαχείριση μίας επιχείρησης είναι δύσκολο πράγμα, άλλωστε και για αυτό το λόγο. λίγοι είναι οι πρωταγωνιστές στην αγορά. Η ταχύτητα με την οποία μια εταιρεία μπορεί να ξεπεράσει έναν ανταγωνιστή της έχει περάσει από χρόνια σε κάτι εβδομάδες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166