ΑρχικήΕιδήσειςΗ SanDisk ανακοινώνει 400GB micro-SDXC κάρτα μνήμης

Η SanDisk ανακοινώνει 400GB micro-SDXC κάρτα μνήμης

Η SanDisk ανακοινώνει 400GB micro-SDXC κάρτα μνήμης

Η θυγατρική της Western Digital, SanDisk, ανακοίνωσε την κάρτα micro-SDXC με την υψηλότερη χωρητικότητα στον κόσμο, η οποία αποθηκεύει ένα τεράστιο 400GB, μόλις δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 200GB.

Πίσω τον Μάρτιο του 2015, η SanDisk κατείχε μια υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης λόγω της micro-SDXC με το μοντέλο των 200GB με χρέωση 399,99 δολαρίων περίπου χωρίς φόρους. Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, η πορεία της τεχνολογίας όχι μόνο οδήγησε σε διπλασιασμό της χωρητικότητας, αλλά και σε χαμηλότερη τιμή: η τελευταία προσφορά της SanDisk είναι 400GB αποθήκευσης σε μια συνιστώμενη τιμή πώλησης 249,99 δολαρίων χωρίς τους φόρους και αναμένεται σε λίγους μήνες να πέσει ακόμα περισσότερο η τιμή.

« Συνεχίζουμε να ωθούμε τα όρια της τεχνολογίας και να μεταμορφώνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές », δήλωσε ο Sven Rathjen, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ προϊόντων στη μητρική εταιρεία της Western Digital της SanDisk. « Με την εστίαση στην επίτευξη νέων ορόσημων τεχνολογίας, δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής που βασίζεται στον κινητό τους με τις λύσεις αποθήκευσης που εμπιστεύονται».

Δυστυχώς, και σύμφωνα με την τότε έναρξη των 200GB micro-SDXC πριν από δύο χρόνια, οι Rathjen και SanDisk αμφότεροι ήταν κάπως προβληματισμένοι για το πώς ακριβώς έγινε ο διπλασιασμός της παραγωγικής ικανότητας.

Σύμφωνα με την Western Digital, είναι απλά μια περίπτωση της εταιρείας που αξιοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογία μνήμης και τις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής που επιτρέπουν περισσότερα bits per die , μια μη δήλωση που αντικατοπτρίζει ακριβώς το ίδιο πράγμα για το εγχείρημα των 200GB πριν από δύο χρόνια από τα 128GB.

Το εάν η τεχνολογία ιδιόκτητης μνήμης στην οποία αναφέρεται η εταιρεία είναι η τρισδιάστατη τεχνολογία BiCS που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Toshiba, δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό και προφανώς έχουν στα χέρια ένα δυνατό χαρτί έναντι των ανταγωνιστών της.

Η SanDisk έχει καταστήσει εφικτές ταχύτητες μεταφοράς έως και 100MB / s σε συμβατές συσκευές, με την κάρτα να πληροί τις προδιαγραφές της Κατηγορίας Performance της εφαρμογής SD Assocation A1, η οποία απαιτεί 1500 τυχαίες ανάγνωσεις εισόδου / εξόδου ανά δευτερόλεπτο (IOPS) και 500 τυχαίες εγγραφές IOPS μαζί με ένα ελάχιστο συνεχής διαδοχική εγγραφή των 10MB / s.

Ωστόσο, η πιο απαιτητική κατηγορία επιδόσεων της A2 App απαιτεί 4000 τυχαίες αναγνώσεις και 2.000 τυχαίες εγγραφές IOPS – γεγονός που υποδηλώνει ότι η SanDisk ανέλυσε με επιτυχία τις επιδόσεις για τη χωρητικότητα στο σχεδιασμό της.

Η SanDisk έχει καθορίσει μια συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησης 249,99 δολαρίων στις ΗΠΑ, η οποία έχει μεταφραστεί σε τιμή προ της παραγγελίας £ 224,99 σε λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο διετής σχεδιασμός 200GB της εταιρίας, εν τω μεταξύ, έχει μειώσει την τιμή από το λανσάρισμα σε μόλις 80 δολάρια, βέβαια ανάλογα το κατάστημα που θα το προμηθευτείτε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166