Η σάρωση φωτογραφιών και βίντεο από το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο αθώα

Η σάρωση φωτογραφιών και βίντεο από το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο αθώα

Η σάρωση φωτογραφιών και βίντεο από το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο αθώα.

Το Facebook ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που θα επιτρέψει στους χρήστες να ενημερώνονται αυτόματα όταν εμφανίζονται σε οποιοδήποτε βίντεο ή φωτογραφία, ακόμα κι αν δεν έχουν επισημανθεί.

Ακούγεται πραγματικά σαν ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα προάγει την ασφάλεια των χρηστών. Ωστόσο αυτή η νέα λειτουργία δεν θα κρατήσει το προφίλ σας στο Facebook, απόρρητό και ασφαλές όπως ισχυρίζεται η εταιρεία. Αντ ‘αυτού, είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο το Facebook μπορεί να χρησιμοποιήσει σε ανατριχιαστικούς νέους τρόπους στο μέλλον για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ κάποιοι θεωρούν αυτό το χαρακτηριστικό ακίνδυνο, οι υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής έχουν αντίθετη γνώμη και μάλιστα με ισχυρά επιχειρήματα.

Στην πραγματικότητα, το Facebook σαρώνει τις φωτογραφίες για να εντοπίσει τους ανθρώπους για αλλότριους σκοπούς, δηλαδή για να κάνει τις διαφημίσεις της πλατφόρμας πιο στοχευμένες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη μια τεράστια βάση δεδομένων με εκατομμύρια ανθρώπους και αρκετός κόσμος αγνοεί αυτό το γεγονός.

Το Facebook λέει ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν δώσετε ρητά τη συγκατάθεσή σας, η σάρωση προσώπου για το προφίλ χρήστη θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή. το Facebook λέει ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Οπότε οφείλεται οι ίδιοι σας να επέμβετε άμεσα, και να απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, διαφορετικά θα βρίσκεστε στο έλεος των ορέξεων του κυρίαρχου των social media.

Δεύτερον, υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα που πιθανόν να το αντιληφθούμε μελλοντικά. Το Facebook λέει ότι θα προσθέσει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά πάνω σε αυτήν την έξυπνη λειτουργία. Καθώς αυτή η παρούσα τεχνολογία θα εξελίσσεται περαιτέρω, κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα πώς θα χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα η εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας