ΑρχικήΟικονομίαΗ SoftBank ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές της Uber για 48 δις...

Η SoftBank ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές της Uber για 48 δις δολάρια

Η SoftBank ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές της Uber για 48 δις δολάρια.

Η SoftBank Group Corp από την Ιαπωνία ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές της Uber Technologies Inc με αποτίμηση 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 30% κάτω από την πιο πρόσφατη εκτίμησή ύψους 68,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επένδυση, η οποία εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Uber τον Οκτώβριο (αλλά δεν έκλεισε ακόμα), θα προκαλούσε επίσης μια σειρά αλλαγών στη διακυβέρνηση της Uber, οι οποίες θα περιόριζαν την εξουσία ψήφου των κύριω μετόχων, θα διεύρυναν το διοικητικό συμβούλιο από 11 σε 17 άτομα και θα μείωνε την επιρροή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, του Travis Kalanick.

Η συγκεκριμένη επένδυση υποστηρίζεται έντονα από τη νέα επικεφαλή της εκτελεστικής εξουσίας της εταιρείας, της Dara Khosrowshahi, και έρχεται προς το τέλος ενός ταραχώδους έτους, γεμάτο με σκάνδαλα και σημαντικές αλλαγές για την Uber, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης την περασμένη εβδομάδα ότι τα στελέχη της εταιρείας κάλυπταν ένα σοβαρό χακάρισμα που υπέστη η ιστοσελίδα το 2016.

Η κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής την SoftBank και την Dragoneer Investment Group σχεδιάζουν να λάβουν ποσοστό ύψους τουλάχιστον 14% στον τομέα παροχής υπηρεσιών της εταιρείας. Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουνι την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ενώ οι επενδυτές έχουν σχεδόν ένα μήνα περιθώριο για να απαντήσουν σε εναλλακτική τιμή.

Εάν δεν υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για να χρηματοδοτήσουν την επένδυση της SoftBank, η ίδια θα έχει κάθε δικαίωμα να απομακρυνθεί από τη συμφωνία. Η SoftBank αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσει ξεχωριστή επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μελλοντικό χρόνο στην εταιρεία, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166