ΑρχικήΕφαρμογέςAmazon Sumerian: Ένα εργαλείο που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης για κατασκευή εμπειριών...

Amazon Sumerian: Ένα εργαλείο που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης για κατασκευή εμπειριών AR, VR

Amazon Sumerian: Ένα εργαλείο που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης για την κατασκευή εμπειριών AR, VR.

Η Amazon μεταπηδά δυναμικά στην εικονική πραγματικότητα με το λανσάρισμα του Sumerian,το οποίο είναι μια νέα εφαρμογή που υποτίθεται ότι διευκολύνει τους ανθρώπους να αναπτύξουν 3D εμπειρίες σε μια μεγάλη ποικιλία πλατφορμών.

Το εργαλείο βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης και είναι διαθέσιμο από σήμερα με περιορισμένες δυνατότητες. Το Sumerian επιτρέπει στους προγραμματιστές να βάζουν τα μοντέλα 3D που δημιούργησαν σε διάφορες σκηνές για χρήση σε εφαρμογές VR και AR. Επίσης, περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη αντικειμένων γεμάτη από μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες, καθώς και υποστήριξη για εισαγωγή στοιχείων από αρχεία FBX και OBJ.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση σε ένα σύνολο μονίμων φιλοξενούμενων τρισδιάστατων χαρακτήρων που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να αλληλεπιδρούν με τον τελικό χρήστη. Αυτοί οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες ενσωματώνονται με το Amazon Polly και Lex για να παρέχουν δυνατότητες ομιλίας παρόμοιες με αυτές που υποστηρίζει ο φωνητικός βοηθός Alexa.

Το Sumerian έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά απλό για τους προγραμματιστές που είναι νέοι στην οικοδόμηση 3D εμπειριών, διατηρώντας παράλληλα τα εχέγγυα που απαιτούνται για να δημιουργηθεί και το πιο περίπλοκο περιεχόμενο που εμπλέκεται στην εικονική πραγματικότητα.

Καθώς όλο και περισσότεροι προγραμματιστές θέλουν να ασχοληθούν με το AR και το VR, οι ιδιοκτήτες πλατφόρμων συνεχίζουν να επεκτείνουν τις δυνατότητες των συσκευών για να βοηθήσουν αυτά τα άτομα. Το Sumerian από την πλευρά του θα μπορούσε να βοηθήσει το AWS να αποτελέσει το βασικό στέκι για την ανάπτυξη περίπλοκων εφαρμογών εφαρμογών του μέλλοντος.

Μόλις οι χρήστες επιλέξουν και διαμορφώσουν μια εμπειρία στο Sumerian, μπορεί αυτό να τρέξει σε υλικό όπως το HTC Vive, το Oculus Rift και το iPhone. Ο Tara Walker, τεχνικός στο AWS, δήλωσε σε μία δημοσίευση στο blog του ότι το Sumerian θα υποστηρίξει επίσης την κατασκευή σκηνών AR για συσκευές Android που είναι συμβατές με το ARCore στο εγγύς μέλλον.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166