Η Uber αντιμετωπίζει 5 ποινικές κατηγορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Η Uber αντιμετωπίζει τουλάχιστον 5 ποινικές κατηγορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με πολυάριθμους ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, έλλειψης διαφάνειας τιμών και χρήσης λογισμικού που παρακάμπτεται από τους ρυθμιστές.

Παρόλο που είχε γίνει κατανοητό ότι η εταιρία βρίσκεται στο επίκεντρο για τρία αξιόποινα ποινικά εγκλήματα, το Bloomberg αναφέρει ότι υπάρχουν “τουλάχιστον” άλλα δύο ακόμα για να προσθέσει στον μακρύ κατάλογο των κατηγοριών που τη συνοδεύουν και αναπόφευκτα έχει καταστεί ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την Uber.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι αρχές εξετάζουν ενδελεχώς την εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια για μια σειρά παραβάσεων του κοινού ποινικού Κώδικα, όπως για τα εργαλεία εκτίμησης των ναύλων που ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τον ομοσπονδιακό νόμο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η έρευνα έχει στρέψει την προσοχή της σχετικά με το μυστικό εργαλείο “Greyball” – ένα μέρος από τα πολλά λογισμικά που χρησιμοποιείται για να εξαπατήσει τις αρχές σε αγορές όπου η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει περιορισμούς.

Το λογισμικό καθορισμού των ναύλων που ονομάζεται Cascade και Firehouse καταδεικνύονται στην έκθεση ως δύο σημεία ποινικού ενδιαφέροντος, τα οποία επισημαίνονται ιδιαίτερα για την κατανομή εκπτώσεων κατά περίπτωση σε ορισμένους επιβάτες δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό (εξαιρουμένων των των υπολοίπων λογισμικών).

Οι έρευνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα εξετάσουν επίσης τη συνεχιζόμενη φούσκα που περιβάλλει την υποτιθέμενη κλοπή αυτόνομων τεχνολογικών σχημάτων και εγγράφων από το spin-off Waymo της Google, η οποία αποτελεί ήδη το αντικείμενο μιας δίκαιης δίκης που υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της Wayme Alphabet.

Επιπλέον, η έκθεση υποθέτει ότι η συνειδητοποίηση των ερευνών έχει ενθαρρύνει ορισμένες κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της δημοφιλούς εφαρμογής και να ακολουθήσουν τα βήματα της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, του Λονδίνου.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Transport for London ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει την άδεια της Uber να λειτουργήσει ως ιδιωτικός φορέας μίσθωσης μεταφορών από την 1η Οκτωβρίου. Η υπηρεσία εξακολουθεί να λειτουργεί παρά την εκπνοή της προθεσμίας, με την Uber να επικαλείται διάφορες προφάσεις.

Τα νέα έρχονται λίγο μετά το διορισμό του Dara Khosrowshahi ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της Uber, αντικαθιστώντας τον συνιδρυτή της Travis Kalanick. Ο Khosrowshahi ήταν πρώην επικεφαλής της ταξιδιωτικής εταιρείας booking Expedia.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ανώτατα στελέχη της εταιρείας εμπλέκονταν σε σκάνδαλα αμαυρώνοντας το όνομα της εταιρείας, τα οποία είναι: καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από ανώτερα διοικητικά στελέχη, κατηγορίες δωροδοκίας και άλλα πολλά

Μετά το θάνατο της μητέρας του από ατύχημα με ταχύπλοο, ο Τράβις έφυγε από την εταιρεία τον Ιούνιο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας