ΑρχικήΕφαρμογέςΗ Uber σκοπεύει να καταργήσει την αμφιλεγόμενη λειτουργία παρακολούθησης χρηστών

Η Uber σκοπεύει να καταργήσει την αμφιλεγόμενη λειτουργία παρακολούθησης χρηστών

Η Uber σκοπεύει να καταργήσει την πιο αμφιλεγόμενη λειτουργία παρακολούθησης χρηστών, η οποία είχε ξεσηκώσει πάμπολλες αντιδράσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Η δυνατότητα παρακολούθησης της θέσης των χρηστών για πέντε λεπτά μετά από κάθε ξεκίνημα μεταφοράς θα αφαιρεθεί.

Η Uber πρόκειται να τερματίσει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πρακτικές της, καθώς η εταιρεία αναφέρει ότι δεν θα παρακολουθεί πλέον την τοποθεσία των χρηστών μετά την έξοδο από το αυτοκίνητο.

Η Uber, η οποία έχει υποστεί ένα ταραγμένο έτος εταιρικής διαμάχης και ατυχημάτων διαχείρισης, εισήγαγε το χαρακτηριστικό αυτό το Νοέμβριο ισχυριζόμενη ότι η παρακολούθηση της θέσης ενός χρήστη για πέντε λεπτά μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού βελτιώνει την ασφάλειά του.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό αυτό σήμαινε ότι οι χρήστες δεν θα μπορούσαν πλέον να περιορίσουν την εφαρμογή να τους παρακολουθεί μόνο όταν ήταν σε χρήση. Αντ ‘αυτού, έπρεπε να επιτρέψουν να τους να παρακολουθούν πάντα (συμπεριλαμβανομένων και για πέντε λεπτά μετά από κάθε ταξίδι), ή να μην τα παρακολουθήσουν καθόλου. Το τελευταίο σημαίνει ότι πρέπει να εισαγάγετε χειροκίνητα διευθύνσεις παραλαβής και αποβίβασης για κάθε ταξίδι.

Τώρα, το χαρακτηριστικό μειώνεται, οι πελάτες της Uber μπορούν να ρυθμίσουν την εφαρμογή να παρακολουθεί μόνο την τοποθεσία τους όταν χρησιμοποιείται. Όταν ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, η εφαρμογή θα σταματήσει την παρακολούθηση.

Η αλλαγή θα έρθει ως μέρος μιας ενημέρωσης της εφαρμογής που θα κυκλοφορήσει από τις 29 Αυγούστου σύμφωνα με τον επικεφαλής ασφαλείας της Uber Joe Sullivan, ο οποίος μίλησε στο Reuters . “Έχουμε αναθεωρήσει τις απόψεις μας αναφορικά με την χρήση του application μας, κι όλα αυτά μετά από ένα σωρό αναταραχές και προκλήσεις, άλλωστε οι πελάτες είναι αυτοί που μας δίνουν εντολές”, είπε.

Ο Sullivan αναγνώρισε επίσης ότι η Uber εφάρμοσε ανεπαρκώς το σύστημα παρακολούθησης, ενημερώνοντας την εφαρμογή χωρίς να εξηγεί στους χρήστες πώς θα επωφεληθούν. Αντιθέτως, αντιμετωπίστηκαν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη συλλογή δεδομένων των πελατών, κάτι για το οποίο έχει επικριθεί η Uber στο παρελθόν.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Uber παραδέχτηκε ότι η εταιρεία υπέφερε από «έλλειψη εμπειρογνωμοσύνης» στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Τα νέα, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από την Uber αργότερα σήμερα, έρχονται καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται να καλωσορίσει τον Dara Khosrowshahi ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό του, αντικαθιστώντας τον κατατρεγμένο συνιδρυτή της εταιρείας Travis Kalanick. Ο Khosrowshahi ήταν πρώην επικεφαλής της ταξιδιωτικής εταιρείας booking Expedia και σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, σύντομα θα πάρει το τιμόνι της Uber.

Πάντως τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι για την εταιρεία από τα συνεχόμενα σκάνδαλα, τις παρατυπίες και τα λάθη, διότι οι ανταγωνιστές της περιμένουν υπομονετικά να την κατεδαφίσουν από την κορυφή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κόσμος δεν συγχωρεί εύκολα αν διαπιστώσει ότι τον εξαπατούν, πόσο μάλλον όταν παραβιάζεται η ιδιωτική του ζωή, τόσο ύπουλα και δίχως τη συγκατάθεσή του.

Παρόλα αυτά οι χρήστες των smartphones την έχουν αναδείξει κορυφαία στο είδος της, αφού η παρούσα εφαρμογή αντικειμενικά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που εξυπηρετεί μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166