ΑρχικήΛογισμικάAmazon και Microsoft συμφωνούν πως τα φωνητικά τους εργαλεία θα μιλάει το...

Amazon και Microsoft συμφωνούν πως τα φωνητικά τους εργαλεία θα μιλάει το ένα στο άλλο

Amazon και Microsoft συμφωνούν πως τα φωνητικά τους εργαλεία θα μιλάει το ένα στο άλλο.

Η Satya Nadella της Microsoft και ο Jeff Bezos της Amazon ανακοινώνουν σήμερα μια συμφωνία, η οποία σε ένα απροσδιόριστο χρονικό σημείο αργότερα φέτος – θα επιτρέψει στους χρήστες της φωνητικής βοηθού της Alexa να της ζητήσουν να καλέσει τον Βοηθό φωνής της Cortana της Microsoft και το αντίστροφο.

Αυτοί οι δύο μεγάλοι κολοσσοί του διαδικτύου διαπίστωσαν πως έχουν κοινό όφελος να συνεργαστούν, σε αυτό το επίπεδο προς το παρόν καιμετά δεν ξέρεις, ίσως να συμβούν σπουδαία πράγματα ή κατορθώματα, αρκεί να παραμεριστεί ο εγωισμός.

Παρακάτω είναι οι αντίστοιχες δηλώσεις των δύο ηγετικών προσώπων:

Quoth Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft: “Η διασφάλιση ότι η Cortana είναι διαθέσιμη για τους πελάτες μας παντού και σε οποιαδήποτε συσκευή αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς. Φέρνοντας τη γνώση της Cortana, η ενοποίηση του Office 365, οι δεσμεύσεις και οι υπενθυμίσεις στην Alexa είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτόν τον στόχο. ”

Είπε ο Jeff Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon: “Ο κόσμος είναι μεγάλος και τόσο πολύπλευρος. Θα υπάρχουν πολλαπλοί επιτυχημένοι ευφυείς πράκτορες, ο καθένας από τον οποίο θα έχει πρόσβαση σε διαφορετικά σύνολα δεδομένων και με διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης. Μαζί, τα πλεονεκτήματα τους θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα παρέχουν στους πελάτες μια πλουσιότερη και ακόμα πιο χρήσιμη εμπειρία. Είναι ιδανικό για τους ιδιοκτήτες Echo να έχουν εύκολη πρόσβαση στην Cortana. “

Και εδώ καταγράφονται τα πλεονεκτήματα που κερδίζουν μέσα από τα κέρδη τους για τους αντίστοιχους χρήστες τους, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα των βοηθών φωνής:

Οι πελάτες της Alexa θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μοναδικά χαρακτηριστικά της Cortana, όπως η κράτηση μιας συνάντησης ή η πρόσβαση σε ημερολόγια εργασίας, υπενθυμίζοντάς σας να παραλάβετε λουλούδια στο σπίτι σας ή να διαβάσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην εργασίας σας – χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Ομοίως, οι πελάτες της Cortana μπορούν να ζητήσουν από την Alexa να ελέγχει τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους, να ψωνίζουν στο Amazon.com, να αλληλεπιδρούν με πολλές από τις δεξιότητες που έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές τρίτων και πολλά άλλα.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να σημειώσω εδώ – εκτός από το πόσο αδέξιο θα είναι κάποιος βοηθός φωνής να καλέσει τον άλλο – είναι ότι η Cortana και η Alexa κινούνται σε τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες. Ένα από τα οποία είναι η παραγωγικότητα και ο επιχειρηματικός χρήστης, ενώ το άλλο είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο / ψυχαγωγία και ο καταναλωτής.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελάχιστος στρατηγικός λόγος για τον Alex ή την Cortana να είναι υπερβολικά εδαφικοί έναντι του άλλου. Από την άλλη πλευρά, η υποτιθέμενη πρόσθετη χρησιμότητα που θεωρούν ότι μπορούν να αποκομίσουν συμφωνώντας να ενσωματώσουν τα προϊόντα τους και να επεκτείνουν τις σχετικές δυνατότητες από το καθένα, στη θεωρία Φαίνεται ωραία, αλλά πρακτικά πιθανόν να αποδειχτεί αβάσιμη.

Έτσι πραγματικά αυτή η συμμαχία είναι ως επί το πλείστον αμφισβήτηση σχετικά με την λεπτή ατομική χρησιμότητα που προσφέρεται σήμερα από την κάθε μία από αυτές τις έντονα ενισχυμένες φωνητικές βοηθητικές τεχνολογίες.

Σε συνέντευξή του για αυτό το σπουδαίο deal στους The New York Times , ο Bezos προέβλεψε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι στρέφονται προς διαφορετικούς AI για διαφορετικούς τομείς εμπειρίας – σαν να ρωτούσαν έναν φίλο για συμβουλές για πεζοπορία και άλλο για συστάσεις εστιατορίου.

“Θέλω να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς τους AI”, λέει ο ίδιος.

Επίσης ο Μπέζος είναι φανερά ανοιχτός στην ιδέα να συνεργαστεί με Siri της Apple και με το Google AI, παρόλο που ο ίδιος επιβεβαίωσε πως δεν υπήρχε κάποια προσέγγιση προς το παρόν με αυτές της εταιρείες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Και, για να είμαστε σαφείς, φαίνεται ότι υπάρχει μηδενική πιθανότητα η Apple και η Google να συνεργαστούν επάνω στη γραμμή της διαλειτουργικότητας, δεδομένου ότι ελέγχουν τις δύο κυρίαρχα κινητά οικοσυστήματα και ως εκ τούτου έχουν διαφορετικές στρατηγικές προτεραιότητες οικοσυστημάτων vs Amazon και Microsoft (οι δύο εταιρείες που, ας μην ξεχνάμε, έχασαν πανηγυρικά τον αγώνα της κινητής πλατφόρμας).

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166