ΑρχικήΕιδήσειςΗ βρετανική κυβέρνηση αποκαλύπτει νέα σημαντικά σχέδια για την AI

Η βρετανική κυβέρνηση αποκαλύπτει νέα σημαντικά σχέδια για την AI

Η βρετανική κυβέρνηση αποκαλύπτει νέα σημαντικά σχέδια για την AI.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αποκαλύψει φιλόδοξα σχέδια για την ενίσχυση της τεχνολογικής βιομηχανίας που έχει ως αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Μια νέα ανεξάρτητη έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε για λογαριασμό του τομέα της AI, υποστήριξε ότι η AI θα μπορούσε να προσφέρει μέχρι και 630 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια.

Η έκθεση Growing the Artificial Intelligence Industry in the UK, που δημοσιεύθηκε από το Τμήμα Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού, μαζί με το Τμήμα Επιχειρήσεων, λέει ότι η AI μπορεί να προσφέρει μια “μοναδική ευκαιρία” για να βοηθήσει πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Ονομάζει τη βελτιωμένη παραγωγικότητα, την πρόοδο στην υγειονομική περίθαλψη και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών ως άλλα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η AI . Οι βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της τραπεζικής, της εκπαίδευσης και των μηχανοκίνητων οχημάτων, επισημάνθηκαν επίσης ως περιοχές που χρησιμοποιούν ήδη αποτελεσματικά το AI, αλλά εξακολουθούν να έχουν περιθώρια για περισσότερη βελτίωση στο μέλλον.

“Θέλω το Ηνωμένο Βασίλειο να πρωτοπορήσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την καθημερινότητά μας – από την υγειονομική περίθαλψη έως τα ρομπότ που εκτελούν επικίνδυνα καθήκοντα”, δήλωσε η κ. Karen Bradley.

“Έχουμε ήδη μερικά από τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο που ασχολούνται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και η πρόκληση τώρα είναι να οικοδομήσουμε μια ισχυρή συνεργασία με τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο για να εδραιώσουμε τη θέση μας ως την πρωτοπόροι καινοτομούν για να ξεκινήσουμε και να αναπτύξουμε μια ψηφιακή κόσμο που θα χρησιμεύσει στην κοινωνία”.

Η έκθεση περιλαμβάνει 18 συστάσεις που αποσκοπούν στο να καταστήσουν τη Βρετανία το κορυφαίο έθνος του παγκόσμιου AI, συμπεριλαμβανομένου ενός χρηματοδοτούμενου από τη βιομηχανία προγράμματος εξειδίκευσης Masters για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση των εργαζομένων με τις καλύτερες δεξιότητες του AI, καθιστώντας το Ινστιτούτο Alan Turing εθνικό κέντρο έρευνας για την τεχνολογία AI.

Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν επίσης να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επωφεληθούν από το ΑΙ, με τους εργαζόμενους να βλέπουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και τις εταιρείες να δημιουργούν ποιοτικότερα προϊόντα.

Τα σχέδια θα εξεταστούν τώρα από την κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το χρόνο ότι θα διατεθούν 1 δις δολάρια επενδύσεων σε έξι βασικούς τομείς έρευνας και ανάπτυξης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166