Η Βρετανική οικονομία ενδέχεται να επηρεαστεί από τη μηχανική μάθηση

Η Βρετανική οικονομία ενδέχεται να επηρεαστεί από τη μηχανική μάθηση

Η Βρετανική οικονομία ενδέχεται να επηρεαστεί από τη μηχανική μάθηση.

Η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να χτυπηθεί σκληρά από την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας της μηχανικής μάθησης κατά τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια αναφορά από την Google προέβλεψε ότι η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας ενδέχεται να υποστεί αρνητική ανάπτυξη, κατά τα επόμενα έτη μέχρι το 2030, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση αναλαμβάνουν μια σειρά παραδοσιακών ρόλων εργασίας.

Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προειδοποίησαν επίσης ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στις δεξιότητες και την εκπαίδευση των εργαζομένων σε όλες τις βιομηχανίες, διασφαλίζοντας ότι η ανθρώπινη παραγωγικότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η έκθεση, η οποία αξιολόγησε τρία οικονομετρικά σενάρια, αναφέρει ότι θα επηρεάσει άμεσα τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις αναπτυσσόμενες περιφέρειες της Ασίας και εξέτασε επίσης τις επιπτώσεις της μηχανικής μάθησης σε τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να προκύψουν πολλά οφέλη για τις εταιρείες.

Στον τομέα των μεταφορών , την υγειονομική περίθαλψη, την ενέργεια και την κατασκευή, η μηχανική μάθηση αναμένεται να έχει θετικό αποτέλεσμα, με την έκθεση να σημειώνει ότι η τεχνολογία αυτή ήταν ήδη συνηθισμένη σε πολλούς τομείς, με έμφαση στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας.

Ωστόσο, οι εταιρείες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τη χρήση της μηχανικής μάθησης, οφείλουν για το καλό τους να μετριάσουν τις προσδοκίες γύρω από την συγκεκριμένη τεχνολογία, να διαχειριστούν ορθά τις προβλέψεις και να αναγνωρίσουν πιθανούς κινδύνους, καθώς και τα έξοδα.

«Η συζήτηση για τον αντίκτυπο της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης είναι σημαντική, και όπως όλες οι σημαντικές συζητήσεις για τόσο σπουδαία θέματα θα πρέπει να είναι αντικειμενική και αμερόληπτη», δήλωσε ο Chris Clague, συντάκτης της έκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας