Η VTech δέχτηκε $ 650.000 πρόστιμο για την παραβίαση δεδομένων το 2015

Η VTech δέχτηκε $ 650.000 πρόστιμο για την παραβίαση δεδομένων το 2015

Η VTech δέχτηκε $ 650.000 πρόστιμο για την παραβίαση δεδομένων το 2015.

Η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών VTech Electronics δέχτηκε πρόστιμο 650.000 δολαρίων, αφού αναγνώρισε πώς είχε ανεπαρκή προστασία στο σύστημα της ιστοσελίδας της.που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σημαντική παραβίαση δεδομένων το 2015.

Η εταιρεία διευκρίνισε ποιες ήταν οι αδυναμίες της περί παραβίασης της ιδιωτικής ζωής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και συμφώνησε να καταβάλει το πρόστιμο για μη σωστή διασφάλιση της τεχνολογίας της, με αποτέλεσμα την παραβίαση δεδομένων που έθεσαν σε κίνδυνο τις ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών της, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά.

«Ως γονέας γνωρίζω ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα στο διαδίκτυο συνοδεύονται από μία σειρά νέων προκλήσεων», δήλωσε ο Επίτροπος της FTC, Terrell McSweeny. «Η υπόθεση αυτή, υπογραμμίζει, δεν είναι ένα απλό ζήτημα, και οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πώς συλλέγονται τα δεδομένα των παιδιών και με ποιο τρόπο τα παιχνίδια χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα, όλοι οι κατασκευαστές παιχνιδιών οφείλουν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς»

Η παραβίαση, η οποία έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2015, είδε την καταγραφή της βάσης δεδομένων του καταστήματος App Learning Lodge, με περίπου πέντε εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών να διακυβεύονται.

Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους πολύτιμες πληροφορίες, όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης, μυστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για ανάκτηση κωδικού πρόσβασης, διευθύνσεις IP, και όλο το ιστορικό σχετικά με το χρήστη.

«Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τις πληροφορίες των πελατών μας και το απόρρητό τους, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον τυχόν τέτοια περιστατικά», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Η δήλωσή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα μας. Η έρευνα συνεχίζεται καθώς εξετάζουμε πρόσθετους τρόπους για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των υπηρεσιών στο διαδίκτυο που παρέχει η VTech. Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημερώσεις, όπως ενδείκνυται στο μέλλον» επισήμανε η VTech.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας