ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ WhatsApp απορρίπτει την απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης για πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα...

Η WhatsApp απορρίπτει την απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης για πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα μηνύματα

Η WhatsApp απορρίπτει την απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης για πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα μηνύματα των χρηστών της.

Η υπηρεσία μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook Η εταιρεία WhatsApp απορρίπτει την απαίτηση της βρετανικής κυβέρνησης νωρίτερα αυτό το έτος για να δημιουργήσει ένα backdoor στο ασφαλές της δίκτυο.

Ένα τέτοιο σύστημα θα επέτρεπε στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της υπηρεσίας, η οποία προστατεύει τις επικοινωνίες των χρηστών τους με την κρυπτογράφηση E2E (end-to-end).

Σύμφωνα με την Sky News , οι βρετανοί αξιωματούχοι το καλοκαίρι ζήτησαν από την WhatsApp να βρει “τεχνικές λύσεις” για να παραδώσει μηνύματα που πιστεύεται ότι συνδέονται με ποινικές ή τρομοκρατικές έρευνες – τα οποία υποστηρίζουν ότι έχουν παρεμποδιστεί από το λογισμικό.

Αλλά η WhatsApp , επικαλούμενη τις βασικές αρχές της κρυπτογράφησης, δήλωσε ότι εάν διευκολυνθεί η ειδική πρόσβαση θα χρησιμεύσει μόνο για να αποδυναμωθεί την προστασία που παρέχεται σε όλους τους χρήστες της.

Η κίνηση, όπως είπε, θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά της.

Το E2E λειτουργεί με κρυπτογράφηση μηνυμάτων, έτσι ώστε το περιεχόμενο να μην μπορεί να παρακαμφθεί σε μορφή αναγνώσιμη και είναι ανοιχτή μόνο στον αποστολέα και τον δέκτη.

Οι εταιρείες τεχνολογίας που χρησιμοποιούν ισχυρή κρυπτογράφηση δεν έχουν πρόσβαση σε μηνύματα – μια διαδικασία που έγινε όλο και πιο δημοφιλής μετά τις αποκαλύψεις Snowden το 2013.

Οι διαρροές του αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο οι βρετανοί κατασκόποι έφεραν και διατηρούσαν μεταδεδομένα κειμένου και τηλεφωνικών κλήσεων του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων βρετανών πολιτών που δεν υπήρχαν υπόνοιες για εγκλήματα.

Το WhatsApp , ανέφερε η Sky News, συμμορφώνεται με τις αιτήσεις μεταδεδομένων, παρέχοντας πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες λογαριασμού, όπως ονόματα λογαριασμών, ημερομηνίες μηνυμάτων και σχετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αλλά λέει ότι δεν μπορεί να παραδώσει αυτό που δεν αποθηκεύει – το περιεχόμενο των επικοινωνιών.

Σε μια συνήθη ερώτηση στον ιστότοπό της , η εταιρεία αναφέρει: “Η WhatsApp δεν έχει τη δυνατότητα να βλέπει το περιεχόμενο των μηνυμάτων ή να ακούει κλήσεις στο WhatsApp , γιατί η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων που στέλνονται στο WhatsApp γίνεται αποκλειστικά στη συσκευή σας.

“Φυσικά, οι άνθρωποι έχουν ρωτήσει ποια είναι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για το έργο της επιβολής του νόμου.

“Το WhatsApp εκτιμά το έργο που επιτελούν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς σε όλο τον πλανήτη. Εξετάζουμε προσεκτικά, επικυρώνουμε και ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των τοπικών αρχών κάθε χώρας βάσει του ισχύοντος νόμου και πολιτικής και δίνουμε προτεραιότητα στις απαντήσεις σε αιτήματα έκτακτης ανάγκης”.

Η απόρριψη προς την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May – και σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Amber Rudd – αντιτίθενται ολοένα και περισσότερο στην ισχυρή κρυπτογράφηση, μια στάση που ενισχύθηκε μόνο μετά από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο βρετανικό έδαφος φέτος.

Οι επικριτές μιας τέτοιας στάσης προηγουμένως χαρακτήρισαν αυτά τα άτομα ως “τεχνολογικά αναλφάβητα σκουπίδια “.

Στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η Theresa May θα ζητήσει από τις παγκόσμιες τεχνολογικές εταιρείες να καταπολεμήσουν το τρομοκρατικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους, δείχνοντας έτσι συμπαράσταση στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.

Η Theresa May και η κυβέρνηση της αποκάλυψε πριν από τη συνάντηση, θα ισχυριστεί ότι οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει τώρα να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παρουσίας τρομοκρατικού περιεχομένου από μέλη του ISIS.

Αξιωματούχοι από το Facebook, τη Microsoft, το Twitter και το Google υποσχέθηκαν πως θα ακούσουν προσεκτικά τα λεγόμενα της Πρωθυπουργού.

Επιπλέον η May θα τους ζητήσει να «αναπτύξουν νέες τεχνολογικές λύσεις για να αποτρέψουν το να φορτώνεται τέτοιου είδους υλικό και να αναπαράγεται από τους χρήστες». Δεν επιβεβαιώθηκε αν αυτό θα επεκταθεί σε κρυπτογράφηση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166