Η ZTE συνεργάζεται με την MTN και την Ooredoo για να φέρουν το 5G στη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Η ZTE συνεργάζεται με την MTN και την Ooredoo για να φέρουν το 5G στη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Η ZTE συνεργάζεται με την MTN και την Ooredoo για να φέρουν το 5G στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η ZTE ανακοίνωσε ευρείας κλίμακας συνεργασίες με τους σημαντικότερους παρόχους τηλεπικοινωνιών, την MTN και την Ooredoo για να φέρουν την ασύρματη τεχνολογία 5G στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ο στόχος και των δύο συμφωνιών είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του 5G σε τεράστιες γεωγραφικές περιοχές με εμφανείς διαφορές στις υποδομές κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει σε κάθε μέρος.

Στην περίπτωση αυτή, οι οι περιοχές που θα γίνουν τα έργα έχουν ένα αξιοσημείωτο βαθμό δυσκολίας και κατά συνέπεια κανένας δεν θα μπορούσε να το πράξει μόνος του, οπότε η συνεργασία ήταν μονόδρομος.

Επιπλέον, παρόλο που η ZTE από την Κίνα έλαβε πρόσφατα αρνητική κριτική από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια , είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως και έχει τροφοδοτήσει επιθετικά με συσκευές χαμηλού κόστους τις αγορές της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Στο φετινό MWC, η ZTE ανήγγειλε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων 5G, και συνεργασίες με περισσότερους από 20 φορείς κινητής τηλεφωνίας στην Ασία και την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η MTN έχει πάνω από 230 εκατομμύρια συνδρομητές στην περιοχή της Αφρικής / Μέσης Ανατολής, ενώ η Ooredoo έχει πάνω από 164 εκατομμύρια πελάτες στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Τον Ιανουάριο, η MTN συνεργάστηκε με την Ericsson για τις πρώτες δοκιμές τεχνολογίας 5G στην Αφρική, επιτυγχάνοντας ρυθμούς δεδομένων 20Gbps με καθυστέρηση κάτω των 5ms στα εργαστήρια της MTN της Νότιας Αφρικής.

Η συνεργασία με τη ZTE περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων, τις δοκιμές και την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων, με την προοπτική να καταστήσουν διαθέσιμο το 5G στους πελάτες της MTN το συντομότερο δυνατόν. Η ΜΤΝ προσφέρει σήμερα κινητές υπηρεσίες στο Αφγανιστάν, το Μπενίν, τη Μποτσουάνα, το Καμερούν, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Κύπρο, τη Γκάνα, τη Γουινέα, τη Γουινέα-Μπισσάου, το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιβερία, τη Νιγηρία, τη Ρουάντα, Τη Συρία, την Ουγκάντα, την Υεμένη και τη Ζάμπια.

Η Ooredoo με τη σειρά της προσφέρει 4G στους πελάτες της στο Κατάρ ένα γρήγορο διαδίκτυο Supernet με ταχύτητες 325Mbps, και σκοπεύει να φέρει το 5G στην Αλγερία, την Ινδονησία, το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Μυανμάρ, τις Μαλδίβες, το Ομάν, την Παλαιστίνη, το Κατάρ και την Τυνησία. Εκτός από τη ZTE, η Ooredoo έχει συνεργαστεί και με τη Nokia για να φέρει στη Μέση Ανατολή το πρότυπο 5G.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας