Ο Καναδάς κάλεσε την Apple και την Primate Labs να καταθέσουν για την δυσλειτουργία των μπαταριών στα iPhones

Ο Καναδάς κάλεσε την Apple και την Primate Labs να καταθέσουν για την δυσλειτουργία των μπαταριών στα iPhones

Ο Καναδάς κάλεσε την Apple και την Primate Labs να καταθέσουν για την δυσλειτουργία των μπαταριών στα iPhones.

Βρισκόμενη αντιμέτωπη με την έκθεση σχετικά με τις μειωμένες επιδόσεις των συσκευών που δημοσίευσε το Geekbench, η Apple παραδέχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι όντως ορισμένα iPhones έχουν επιβραδυνθεί, κι αυτό σχετίζεται άμεσα με την μπαταρία. Η εταιρεία ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να ρίξει την τιμή των μπαταριών στις συσκευές iPhone στα 29 δολάρια στις ΗΠΑ και 35 δολάρια στον Καναδά, σε όσους επιθυμούσαν να προβούν σε αντικατάσταση, μέχρι το τέλος του 2018.

Η κυβέρνηση του Καναδά κλιμάκωσε την έρευνα αναφορικά με αυτό το θέμα, ζητώντας από τους τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών να απολογηθούν και να καταθέσουν στη μόνιμη επιτροπή της Βουλής, ωστόσο οι εταιρείες δεν αρνήθηκαν την πρόσκληση και πήγαν εκεί για να δώσουν εξηγήσεις.

Ο John Poole από την Primate Labs σημείωσε ότι παρόλο που η εταιρεία του είχε λάβει καταγγελίες από τους καταναλωτές για την επιβράδυνση των iPhones, πίστευε αρχικά ότι οφείλονταν σε ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε στο λειτουργικό σύστημα του iOS 11. Ωστόσο, μια δημοσίευση που είχε γίνει στην ιστοσελίδα του Reddit, ανέφερε ότι υπήρξε βελτίωση στην απόδοση της συσκευής μετά την αντικατάσταση της μπαταρίας, το οποίο ήταν κάτι που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Primate Labs για λανθασμένες εκτιμήσεις, κάτι που δεν συνάδει με το κύρος της εταιρείας.

Οι βουλευτές ρώτησαν τον Poole αν το ζήτημα επηρέασε το ίδιο τα Καναδικά και τα Αμερικανικά iPhones, ο Poole είπε ότι δεν δεν γνώριζε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας