ΑρχικήΔιαδίκτυοΧακαρίστηκε η Adidas στις 26 Ιουνίου και διέρρευσαν εκατομμύρια δεδομένα πελατών

Χακαρίστηκε η Adidas στις 26 Ιουνίου και διέρρευσαν εκατομμύρια δεδομένα πελατών

Χακαρίστηκε η Adidas στις 26 Ιουνίου και διέρρευσαν εκατομμύρια δεδομένα πελατών.

Η γνωστή κατασκευάστρια αθλητικών ειδών Adidas έχει υποστεί παραβίαση δεδομένων στην ιστοσελίδα της και εκτιμάται πως έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο προσωπικά στοιχεία και ευαίσθητα δεδομένα εκατομμυρίων πελατών

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε την Πέμπτη στους πελάτες της: «Στις 26 Ιουνίου, η Adidas έλαβε γνώση ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο συμβαλλόμενο μέρος ισχυρίστηκε ότι έχει αποκτήσει περιορισμένα στοιχεία που σχετίζονται με ορισμένους καταναλωτές της Adidas».

Τα δεδομένα που έπεσαν στα χέρια των χάκερς περιελάμβαναν τα ονόματα χρηστών, τους κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης των πελατών της Adidas καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Ωστόσο, η Adidas δεν πιστεύει ότι έχουν κλαπεί οποιεσδήποτε λεπτομέρειες πληρωμής ή δεδομένα σχετικά με τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη η παραβίαση δεδομένων, ο αντίκτυπος της διαρροής δεδομένων ή οι μέθοδοι που οι χάκερς έχουν χρησιμοποιήσει για να λάβουν τις πληροφορίες. Η Adidas σημείωσε ότι διεξάγει ενδελεχής έρευνα για να μάθει ακριβώς πώς συνέβη το περιστατικό σχετικά με την παραβίαση, καθώς και να ενημερώσει τους πελάτες της, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν επηρεαστεί από αυτό το ζήτημα.

H εταιρεία δήλωσε: «Η Adidas δεσμεύεται να παρέχει ύψιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών της. Μετά από αυτό το δυσάρεστο περιστατικό Adidas ανέλαβε αμέσως την ευθύνη της και διεξάγει σκληρό αγώνα για να καθορίσει το εύρος του θέματος και να προειδοποιήσει τους σχετικούς καταναλωτές που ενδέχεται να έχουν πληγεί από ετούτη την ζημιά.

Όμως για να είμαστε απολύτως αντικειμενικοί στα λεγόμενά μας, μια τέτοιου είδους παραβίαση δεδομένων θα μπορούσε να εκθέσει έναν τεράστιο αριθμό ευαίσθητων πληροφοριών από τους ανυποψίαστους πελάτες της Adidas, και προφανώς οι επιτήδειοι που έχουν στην κατοχή τους αυτά τα σημαντικά στοιχεία θα τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους, εκβιάζοντας τα θύματα για να πάρουν λύτρα, ή στην χειρότερη περίπτωση να πουλήσουν τις πληροφορίες σε κάποιον τρίτο.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι μόνο οι πελάτες που πραγματοποίησαν αγορές μέσω της ιστοσελίδας της Adidas στην Αμερική έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση δεδομένων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166