ΑρχικήΕιδήσειςΗνωμένο Βασίλειο: τα αυτόνομα όπλα μας θα είναι πάντα υπό τον έλεγχο...

Ηνωμένο Βασίλειο: τα αυτόνομα όπλα μας θα είναι πάντα υπό τον έλεγχο των ανθρώπων

Ηνωμένο Βασίλειο: τα αυτόνομα όπλα μας θα είναι πάντα υπό τον έλεγχο των ανθρώπων και δεν θα παρεκκλίνουμε της πορείας ποτέ, αλλάζοντας το σκεπτικό μας, άσχετα αν άλλα κράτη πράττουν το αντίθετο.

Είναι γεγονός πως οι ανησυχίες συνεχίζουν να αυξάνονται αναφορικά με τα αυτόνομα όπλα και τα «ρομπότ δολοφόνοι», το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι στρατιώτες της Βρετανίας θα εξασφαλίσουν ότι τα αεροσκάφη και τα άλλα οπλικά συστήματα με τηλεχειρισμό θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του ανθρώπου, ως μέρος μιας νέας στρατηγικής που θα σέβεται την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με μια έκθεση στο Guardian, το δόγμα θα είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα μέλη του ΝΑΤΟ και θα επαναλάβει την αυστηρή αντίθεση του Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην ανάπτυξη απειλών για τη ζωή μέσω των αυτόνομων όπλων (μηχανήματα τεχνητή νοημοσύνη AI που λειτουργούν με την δική κρίση στο πεδίο μάχης, χωρίς εκπαιδευμένους χειριστές ή συμβατικές αλυσίδες εντολής).

“Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτει πλήρως αυτόνομα οπλικά συστήματα και δεν έχει καμία πρόθεση να τα πράξει”, η οποία έχει άμεση σχέση με την συμφωνία MOD. “Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι η λειτουργία των όπλων θα είναι πάντοτε υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής ηγεσίας , ως απόλυτη εγγύηση της ανθρώπινης εποπτείας, της εξουσίας και της λογοδοσίας”.

Σύμφωνα με τον Mark Lancaster, τον υπουργό των ενόπλων δυνάμεων: “Είναι απολύτως σωστό τα όπλα μας να λειτουργούν από πραγματικούς ανθρώπους ικανούς να λαμβάνουν απίστευτα σημαντικές αποφάσεις και εγγυόμαστε να μην εγκαταλείψουμε ποτέ ετούτη τη ζωτική εποπτεία”.

«Σίγουρα δεν αγνοούμε τη ρομποτική · ο αφιερωμένος προϋπολογισμός για την επιστήμη και την τεχνολογία και το ταμείο καινοτομίας των £ 800 εκατομμυρίων κρατούν τις ένοπλες δυνάμεις μας στην αιχμή της προόδου, αλλά τα όπλα μας θα είναι πάντοτε υπό τον ανθρώπινο έλεγχο».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, η νέα πολιτική στοχεύει στη διάσωση ζωών στρατευμάτων που ασχολούνται με μάχες. Αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται με τη χρήση τηλεχειριζόμενων οχημάτων ή UAVs για την επαναφορά των στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί σήμερα ένα μικρό στόλο απομακρυσμένων ελεγχόμενων αεροσκαφών Reaper, τα οποία μπορούν επίσης να οπλιστούν εάν απαιτείται.

Η μετακίνηση από το Υπουργείο Άμυνας έρχεται εν μέσω διαμαρτυριών κατά της διεθνούς διάσκεψης της Διεθνούς Αμυνας και Εξοπλισμού Ασφαλείας αυτής της εβδομάδας – της μεγαλύτερης έκθεσης για τα όπλα στη Βρετανία, η οποία αναμένεται να την παρακολουθήσουν τουλάχιστον 34.000 επισκέπτες.

Περισσότεροι από 100 technology luminaries από διάφορα μέρη του κόσμου έχουν κατακρίνει ήδη με αυστηρό τρόπο τα αυτόνομα συστήματα όπλων που υποστηρίζονται από την AI, ζητώντας από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν την ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων για πολέμους.

Ο πρώην αρχηγός άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, στρατηγός Sir Richard Barrons, δήλωσε πρόσφατα στη Telegraph ότι πάντα επιθυμούσαμε σαν χώρα να είμαστε πρωτοπόροι στα στρατιωτικά επιτεύγματα, αλλά σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρούσε πάντα τον έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη των επικίνδυνων όπλων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166