ΑρχικήΛογισμικάHollywood Technodrama: Ένα Linux τερματικό για ταινίες

Hollywood Technodrama: Ένα Linux τερματικό για ταινίες

Όπως είναι γνωστό, οι περισσότερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που έχουν θέμα hacking ή γενικότερα τεχνολογία/υπολογιστές, όταν θέλουν να δείξουν ένα τερματικό/κονσόλα, αυτό συνήθως είναι εξωπραγματικό με τεράστια γράμματα (πχ: Access Granted, κλπ) και άλλα στοιχεία που τελικά αυτό που αποδίδουν είναι μάλλον κωμικό και όχι αυτό που θα ήθελε ο σκηνοθέτης. Οκ, για τους geeks έστω είναι κωμικό, όχι για όλους (είχαμε κάνει και αυτό το άρθροσχετικά). Υπάρχουν και ταινίες βέβαια που το αποδίδουν πολύ καλάμέχρι την λεπτομέρεια, ακόμα και με πραγματικές εντολές που αντιστοιχούν στην υπόθεση, μα σε γενικές γραμμές η απόδοση μιας κονσόλας/τερματικού στις ταινίες είναι οικτρά γούτσου-γούτσου.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, ο Dustin Kirkland, Cloud Solutions Product Manager της Canonical, έφτιαξε ένα τερματικό, το Hollywood Technodrama, μια εφαρμογή που είναι ένας εξομοιωτής τερματικού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους σκηνοθέτες, παρέχοντας μια πραγματική προσομοίωση hacking. Το αποτέλεσμα είναι σαν μαγευτική, διασκέδαση, και εντελώς άχρηστο από το θέμα πως τίποτα από όσα τρέχει δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές εντολές που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι κακό. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο blog του:

It's at this point I turned to my folder of unfinished ideas, and cherry-picked one that would take just a couple of fun hours to hack. And I'm pleased to introduce the fruits of that, um, labor -- the hollywood package for Ubuntu :-)

Εγκατάσταση του Hollywood Terminal

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση, είτε να κάνετε πλάκα σε φίλους και γνωστούς, μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας, είναι κατά πολύ ανώτερο του δικτυακού Hackertyper. Είναι φυσικά διαθέσιμο για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, ενώ από την έκδοση 15.04 του Ubuntu (δοκιμαστική αυτή την στιγμή), θα υπάρχει στα αποθετήρια για άμεση εγκατάσταση από το Κέντρο Λογισμικού. Έτσι στις παρούσες και παλιότερες εκδόσεις μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω του αποθετηρίου του.

Για συντομία εγκαταστήσετε το μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό σας, μόλις ζητηθεί:

sudo apt-add-repository ppa:hollywood/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install hollywood
sudo apt-get install byobu

Στη συνέχεια, θα το βρείτε στο μενού σας, τρέχοντας το Βyobu και δίνοντας:

hollywood

Θα δείτε πως διαθέτει widgets που παράγουν συνθηματικές φράσεις με κωδικοποίηση NATO phonetic, ανάλυση του network bandwidth, μια εξομοίωση που θυμίζει Matrix, εικόνες ASCII, διαφορετικά χρώματα στον κώδικα και πολλά άλλα που του δίνουν μια πραγματική διάσταση.

Συγχαρητήρια, πλέον είσαστε έτοιμοι για: Παιχνίδια Κυβερνοπολέμου με πραγματικά σενάρια

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166