ΑρχικήΟικονομίαΗΠΑ: Το χρέος των φορολογουμένων ανά αμερικανική οικογένεια είναι ανησυχητικά κοντά στο...

ΗΠΑ: Το χρέος των φορολογουμένων ανά αμερικανική οικογένεια είναι ανησυχητικά κοντά στο 1 εκατ. δολ

ΗΠΑ: Το χρέος των φορολογουμένων ανά αμερικανική οικογένεια είναι ανησυχητικά κοντά στο 1 εκατ. δολ.

Το USDebtClock.org, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρατηρήσουν το εθνικό χρέος των ΗΠΑ σε ζωντανή μετάδοση, το οποίο ενημερώνεται σχεδόν ανά ένα δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με έμπειρους οικονομικούς αναλυτές το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται ραγδαία και χωρίς σταματημό. Το χειρότερο όλων είναι ότι αν κηρύξει πτώχευση η χώρα θα παρασύρει όλη την παγκόσμια οικονομία. Μην ξεχνάτε πως πριν 3 χρόνια οι ΗΠΑ κήρυξε στάση πληρωμών στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ας περάσουμε ξανά στο θέμα μας, ο μετρητής ή το ρολόι (όπως θέλετε πέστε το) του USDebtClock.org είναι μια ανεξάρτητη οντότητα που παρέχει στους Αμερικανούς φορολογούμενους με επιμέλεια αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το δημόσιο χρέος.

Χρησιμοποιεί αλγόριθμους που υπολογίζουν τον κατά προσέγγιση ρυθμό μεταβολής του ποσού του ανεξόφλητου χρέους μεταξύ των ημερήσιων ενημερώσεων που δημοσιεύει το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α.

Το ίδιο ποσό ενημερώνεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Treasury Direct, δηλαδή του Γραφείου Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατηγορίες του εθνικού χρέους των ΗΠΑ

Το Γραφείο Δημόσιου Χρέους υπολογίζει τα στοιχεία του εθνικού χρέους των Η.Π.Α. αφού λάβει υπόψη τις ημερήσιες εκθέσεις όλων των μεγάλων μονάδων παροχής στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve Bank).

Αυτό το χρέος που υπολογίζεται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, είναι το οφειλόμενο χρέος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση .

Ουσιαστικά, το χρέος χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες : Το χρέος που κρατείται από τους δανειστές και το Intragovernmental Holdings (διακυβερνητικές συμμετοχές).

Σε κάθε φορολογούμενο των ΗΠΑ αντιστοιχεί χρέος ύψους 165,884 δολάρια. και υπολογίζεται στην παρούσα στιγμή που γράφεται το άρθρο ότι το συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται στα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, λάβετε υπόψιν ότι αυτό το νούμερο μπορεί να αλλάξει και δεν είναι μόνιμο.

Γνωρίζουμε ότι όταν πρόκειται για τη μέτρηση του ενοποιημένου χρέους για τις ΗΠΑ, έχουμε βασικά δύο διαφορετικά μέτρα. Ένα από αυτά είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο είναι μια συσσώρευση του χρέους που κατέχουν οι δανειστές και το Intragovernmental Holdings που αποδίδονται στην αποκλειστικά στην Αμερικανική κυβέρνηση και όχι στις Πολιτείες.

Το δεύτερο μέτρο είναι το συνολικό χρέος. Αν ρίξετε μια ματιά στο ρολόι του χρέους, θα διαπιστώσετε ότι το συνολικό χρέος είναι σημαντικά υψηλότερο από το εθνικό χρέος.

Στην πραγματικότητα, το συνολικό χρέος είναι σήμερα πάνω από 67 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσό του συνολικού χρέους περιλαμβάνει το δημόσιο χρέος με την προσθήκη των οφειλόμενων ποσών από όλες τις τις Πολιτείες των ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων, των τοπικών κυβερνήσεων, των νοικοκυριών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (κυρίως τραπεζών) και των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166