Η ABB θα επενδύσει $150 εκατ. σε νέο εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ στη Σαγκάη

Η ABB θα επενδύσει $150 εκατ. σε νέο εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ στη Σαγκάη

Η ABB Ltd. σχεδιάζει να προβεί σε ένα ριζοσπαστικό επιχειρηματικό εγχείρημα, αφού ανέφερε πως θα επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός εργοστασίου που θα κατασκευάζει ρομπότ στη Σαγκάη, καθώς η Σουηδική – Ελβετική πολυεθνική εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει για ρομπότ στον ευρύτερο χώρο της βιομηχανίας, όπως και την φιλοδοξία της Κίνας να μετατραπεί σε πρωτοπόρος σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς.

Ο Ulrich Spiesshofer, Διευθύνων Σύμβουλος της ABB δήλωσε σε συνέντευξή του στη Σαγκάη το Σάββατο: «Αυτό το νέο εργοστάσιο πρόκειται να διαμορφώσει την επόμενη γενιά κατασκευής ρομπότ».

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2020 και υπολογίζεται πως η ετήσια παραγωγική ικανότητα θα είναι περίπου στα 100.000 ρομπότ, ή το ένα τέταρτο της παγκόσμιας ζήτησης που υπήρχε κατά την περσινή χρονιά, δήλωσε ο Spiesshofer. Το εργοστάσιο της Σαγκάης, που βρίσκεται στην περιοχή Kangqiao, θα είναι η μοναδική μονάδα ρομποτικής αυτής της εμβέλειας παγκοσμίως, και θα κατασκευάζει μία πλήρη γκάμα προϊόντων, από μικρά ρομπότ για ελαφριές δουλειές μέχρι μεγάλα που μπορούν να ανυψώσουν ολόκληρο το αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Spiesshofer.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης θα περιλαμβάνει επίσης ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, προφανώς για να εξελίξουν περαιτέρω τις τεχνολογίες που διαθέτει η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία.

Η ΑΒΒ υπέγραψε επίσης μια στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την κυβέρνηση της Σαγκάης για την υποστήριξη σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς, την ενέργεια, τις μεταφορές και την υποδομής στις πόλεις, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός πως δεν είναι καθόλου τυχαίο πώς αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην Κίνα, αφού προφανώς το κομμουνιστικό καθεστώς που υπάρχει στη χώρα επιδιώκει να καταστήσει την Κίνα ως τον απόλυτο ηγέτη στην τεχνολογία.

Ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε πώς αυτές οι επενδύσεις μπορεί να φαντάζουν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, αλλά στην πραγματικότητα δεν παράγει η ίδια η Κίνα αυτά τα έξυπνα συστήματα, αλλά οι ξένες εταιρείες, επομένως μπορεί κάλλιστα κάποιος να πει πως είναι δώρο άδωρο όλο αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα που γίνεται για τα μάτια του κόσμο, πλην βέβαια της φήμης που θα αποκτήσει η χώρα και των εσόδων που θα προκύψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας