Το εργοστάσιο της General Motors στο Τέξας λειτουργεί με 100% αιολική ενέργεια

Το εργοστάσιο της General Motors στο Τέξας λειτουργεί 100% με αιολική ενέργεια

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων Arlington Assembly της General Motors στην Κομητεία Άρλινγκτον του Τέξας λειτουργεί με 100% καθαρή αιολική ενέργεια μετά το την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου Cactus Flats, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ενέργεια που προέρχεται από το Cactus Flats σε συνδυασμό με την ενέργεια που παράγεται από το άλλο αιολικό πάρκο Los Mirasoles Wind ικανοποιεί το 100% της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια σε 16 κεντρικά γραφεία και εγκαταστάσεις της General Motors, όπου εργάζονται συνολικά περισσότεροι από 10.000 υπάλληλοι της GM, συμπεριλαμβανομένων όλων των θυγατρικών της σε όλο το Τέξας και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η μονάδα των 148 μεγαβάτ που εδρεύει στην Concho County λειτουργεί σε συνεργασία με την Southern Power και τη General Mills.

Το Arlington Assembly λειτουργεί από το 1954. και κατασκευάζει μερικά από τα γνωστότερα αυτοκίνητα της αγοράς, όπως το Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban, GMC Yukon, GMC Yukon XL και Cadillac Escalade.

Η μονάδα συναρμολόγησης Arlington Assembly είναι μία από τις 74 εγκαταστάσεις της GM και μάλιστα έχει λάβει τα εύσημα από την EPA που κατόρθωσε και πήρε το παράσημο ENERGY STAR, το οποίο δίδεται από την Αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την EPA, η χρήση της πράσινης ενέργειας που παράγεται από αυτά τα αιολικά πάρκα δίνουν περισσότερα από 104 εκατομμύρια κιλοβατώρες και ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε σχεδόν 10.000 Αμερικανικά νοικοκυριά.

Οι πράσινες προσπάθειες της εταιρείας κέρδισαν μια θέση στον Top 100 εθνικό κατάλογο των επιχειρήσεων που παράγουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι για την ιστορία, η κατάταξη του συγκεκριμένου εργοστασίου βρίσκεται στην 76η θέση.

Η General Motors σκοπεύει να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις της σε όλο τον κόσμο με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2050, κάτι που αν επιτευχθεί θα μιλάμε για ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Ο Lamar Rucker, εκτελεστικός διευθυντής στα εργοστάσια στο Arlington Assembly δήλωσε: «Η λήψη αυτής της αναγνώρισης από την EPA είναι μια αληθινή τιμή για όσους εργάζονται στο Arlington Assembly. Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε στον τομέα μας και συνάμα να σεβόμαστε το περιβάλλον».

Αυτό το εγχείρημα με την αιολική ενέργεια σε βάθος δεκαετίας θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία και περαιτέρω μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η GM υποσχέθηκε να καλύψει τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2018, η GM θα έχει αγγίξει περίπου το 20% του στόχου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας