Η Activision Blizzard σκοπεύει να απολύσει τον οικονομικό διευθυντή της

Η Activision Blizzard σκοπεύει να απολύσει τον οικονομικό διευθυντή της

Η Activision Blizzard σκοπεύει να απολύσει τον οικονομικό διευθυντή της.

Η Activision Blizzard δήλωσε πως η επικείμενη αιτία απόλυσης του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας δεν σχετίζεται με οικονομικές ατασθαλίες ή διάφορες παρατυπίες, ωστόσο η όλη κατάσταση δεν φαντάζει καθόλου φυσιολογική και εγείρει αρκετά ερωτήματα το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Επίσης, η Activision Blizzard ανέφερε πως ο Spencer Neumann έχει τεθεί σε αμειβόμενη άδεια αορίστου χρόνου από την εταιρεία, έως ότου παρθούν οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, εντούτοις αρκετές πηγές αναφέρουν πως είναι σχεδόν βέβαιη η απόλυση του, ανεξάρτητα με το τι επικαλείται η εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, οι μετοχές της Activision Blizzard μειώθηκαν κατά 26%, κάτι που φυσικά θεωρείται τεράστια οικονομική ζημιά. Όμως, παρόλα αυτά τα ευτράπελα, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει πώς η Activision Blizzard θεωρείται ακόμη ένας ισχυρός παίκτης στον τομέα του, και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα ποσότητα από τους ανταγωνιστές της.

Ο Neumann προσχώρησε στο Activision Blizzard το 2017, αφού εργάστηκε με επιτυχία προηγουμένως στην Walt Disney Co. Επί του παρόντος, ο Dennis Durkin, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θα αναλάβει τα καθήκοντα του CFO (τουλάχιστον για τώρα).

Το CNBC ανέφερε ότι ο Neumann έλαβε συνολικά 9,47 εκατομμύρια δολάρια ως έξτρα αποδοχές το τρέχον οικονομικό έτος από την Activision Blizzard.

Από την άλλη πλευρά, το Reuters ανέφερε ότι το Netflix σχεδιάζει να προσλάβει τον Neumann ως CFO στην εταιρεία της μετά το άκουσμα αυτής της είδησης, αφού αντικειμενικά το συγκεκριμένο άτομο θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και επιτυχημένος επαγγελματίας στον τομέα του, με εξαιρετικά απίστευτες ικανότητες.

Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως τέτοιου είδους κινήσεις από αυτές τις μεγάλες εταιρείες δεν θεωρούνται συχνό φαινόμενο, επειδή είθισται τέτοια εγχειρήματα να προκαλούν αρνητικές συνέπειες στη χρηματιστηριακή φήμη των εταιρειών και κατά συνέπεια αποτρέπουν τους επενδυτές στο να ρίξουν περαιτέρω χρήματα σε αυτές τις κλονισμένες επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας