Η Alibaba έριξε ακόμη 2 δισ. δολ. στη Lazada, διορίζοντας ταυτόχρονα νέο CEO στην εταιρεία

Η Alibaba έριξε ακόμη 2 δισ. δολ. στη Lazada, διορίζοντας ταυτόχρονα νέο CEO στην εταιρεία

Η Alibaba έριξε ακόμη 2 δισ. δολ. στη Lazada, διορίζοντας ταυτόχρονα νέο CEO στην εταιρεία.

Η Alibaba έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του διαδικτυακού καταστήματος Lazada, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στην Νοτιοανατολική Ασία. Αυτή η τεράστια επένδυση από μεριάς του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, του δίνει πλέον τη δυνατότητα να ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την Ασία, εκτοπίζοντας την Amazon, που και αυτή έχει αυξημένη δραστηριότητα σε εκείνα τα μέρη.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η Alibaba διόρισε νέο διευθύνων σύμβουλο (CEO) στη Lazada, τη Lucy Peng, η οποία αντικατέστησε τον Max Bittner.

Η πρώτη επένδυση από την Alibaba ήρθε τον Απρίλιο του 2016 όταν αγόρασε το 51% της Lazada για 1 δισεκατομμύριο δολάρια και πρόσθεσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια το περασμένο καλοκαίρι, αυξάνοντας το μετοχικό της κεφάλαιο σε περίπου 83%.

Η Alibaba έχει επενδύσει συνολικά μέχρι σήμερα 4 δισεκατομμύρια δολάρια στη Lazada, τα οποία θα επιταχύνουν τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας και θα συμβάλει στην περαιτέρω σύνδεση της επιχείρησης Lazada με την βασική υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου την Alibaba.

Η Alibaba δεν περιορίστηκε απλώς στη νοτιοανατολική Ασία για την υποστήριξη της Lazada. Η εταιρεία επένδυσε επίσης 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στη Tokopedia, η οποία ανταγωνίζεται τη Lazada στην Ινδονησία, οπότε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Έτσι για την ιστορία, η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας και η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας