ΑρχικήHow toPro gamer: Πώς να γίνεις επαγγελματίας παίκτης στα βιντεοπαιχνίδια

Pro gamer: Πώς να γίνεις επαγγελματίας παίκτης στα βιντεοπαιχνίδια

Pro gamer: Πώς να γίνεις επαγγελματίας παίκτης στα βιντεοπαιχνίδια.

Το επαγγελματικό παιχνίδι στα video games έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία και έχει γίνει πλέον ένα βιώσιμο μέσο εισοδήματος για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το επαγγελματικό παιχνίδι ως Pro gamer είναι μία δύσκολη ιδιότητα, που αντικειμενικά λίγοι επάνω στον πλανήτη την κατέχουν, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ενώ πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε στο έπακρο την ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια, προφανώς δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γίνουμε επαγγελματίες παίκτες, αφού απαιτεί ένα ιδιαίτερο επίπεδο δεξιοτήτων, αφοσίωση, ταλέντο και σκληρή προπόνηση. Ωστόσο με την αφοσίωση και τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να βάλετε τις βάσεις για να γίνεται κάποια στιγμή ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας παίκτης, όμως όλα αυτά απαιτούν χρόνο.

Εξερευνήστε τα διαθέσιμα βιντεοπαιχνίδια.

1. Ξεκινήστε παίζοντας πολλά παιχνίδια.

Αν δεν υπερέχετε ήδη σε κάποιο παιχνίδι, θα πρέπει να βρείτε ποιοι τύποι παιχνιδιών σας αρέσουν να παίζετε. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη παιχνιδιών που υπάρχουν περιλαμβάνουν shooters πρώτου προσώπου (FPS), παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο (RTS), μαχητικά παιχνίδια πολλαπλών παικτών(MOBA), παιχνίδια με κάρτες και και γενικότερα fighting games. Δοκιμάστε διαφορετικούς τίτλους, και καθορίστε ποια παιχνίδια σας αρέσουν και κατά συνέπεια το έδαφος είναι προσοδοφόρο για να εξελιχθείτε.

Δημοφιλείς τίτλοι MOBA περιλαμβάνουν το League of Legends, DOTA 2 και Heroes of the Storm.

Ένα πασίγνωστο παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο είναι το Starcraft 2.

Δημοφιλή παιχνίδια FPS περιλαμβάνουν το Counter-Strike, Call of Duty, Overwatch kai PlayerUnknown’s Battlegrounds.

2. Επιλέξτε πλατφόρμα ή κονσόλα παιχνιδιών.

Ορισμένα παιχνίδια, όπως το Super Smash Brothers και το Counter-Strike, είναι διαθέσιμα μόνο σε μία πλατφόρμα, λόγω αποκλειστικών δικαιωμάτων που έχει παραχωρήσει ο εκδότης του βιντεοπαιχνιδιού σε κάποια κονσόλα

Οι γνωστότερες κονσόλες και οι πιο ευρέως διαδεδομένες πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών είναι οι εξής: Wii U, Xbox, Playstation και υπολογιστής (PC).

Αποφασίστε με ποιο τρόπο λειτουργείτε καλύτερα, δηλαδή χρησιμοποιώντας χειριστήριο ή ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο, ωστόσο αυτά θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους διαθέσιμους τίτλους που υπάρχουν στην εκάστοτε κονσόλα, πάρτε αποφάσεις μεθοδικά και όχι ελαφρά την καρδία, εν ολίγοις μη λειτουργείτε επιπόλαια, διότι μία λάθος απόφαση θα σας γυρίσει πίσω, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας.

3. Προσδιορίστε σε ποιο είδος παιχνιδιού υπερέχετε.

Αφού έχετε παίξει μια ποικιλία video games, προφανώς θα σχηματίσετε μία καλύτερη άποψη για την κατανόηση των παιχνιδιών στα οποία είστε καλύτεροι. Εάν καταλάβατε πως σε κάποιο ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους Gamers , ή αν πραγματικά σας αρέσει να παίζετε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, τότε συνεχίστε να ακολουθείτε αυτό το συγκεκριμένο είδος.

Εάν διαπιστώσετε πώς έρχεται η ιδιαίτερη κλίση προς τα eSports, τότε μάλλον θα μπορούσατε να παίξετε επαγγελματικά αθλητικά παιχνίδια όπως το FIFA, το Football Manager και άλλα πολλά

Εάν είστε πραγματικά καλοί στα fighting games, εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε παιχνίδια μάχης, όπως Ultra Street Fighter IV και Ultimate Marvel Vs. Capcom 3 και άλλα πολλά.

4. Ξεκαθαρίστε αν θα το κάνετε για διασκέδαση ή επαγγελματικά

Ενώ ο προσδιορισμός του επαγγελματία παίκτη αναφέρεται συνήθως σε άτομα που αγωνίζονται σε τουρνουά για χρήματα, ωστόσο ο όρος έχει εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία. Μερικοί άνθρωποι κάνουν ζωντανή μετάδοση (live streaming) το gameplay τους για να αλληλεπιδρούν με τους οπαδούς τους σαν streamers.

Ενώ ο streamer δεν είναι επαγγελματίας παίκτης με την παραδοσιακή έννοια, παρόλα αυτά είναι ένας τρόπος που μπορείτε να κερδίσετε χρήματα παίζοντας τα αγαπημένα σας video games. Οφείλετε να ξεκαθαρίσετε μέσα σας αν είστε διασκεδαστής streamer ή επαγγελματίας ανταγωνιστικός gamer, εάν δεν καταφέρετε να κάνετε αυτό το διαχωρισμό τότε το κοινό σας θα νομίζει ότι το κοροϊδεύετε. Ξεκαθαρίστε από την πρώτη στιγμή το ποιος είστε απέναντι στον κόσμο. Το λίγο από όλα, σημαίνει δεν ξέρεις τι θέλεις.

Αξιοποιώντας τις ικανότητές σας.

1. Ψάξτε για δημοφιλείς ή καινούργιες τεχνικές και τακτικές.

Υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος διαφορετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο που βοηθά τους μελλοντικούς pro gamers να δουλέψουν τις τεχνικές τους. Ψάξτε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες για να μαθαίνετε καινούργια πράγματα πάνω στον τρόπο παιχνιδιού, παραδείγματος χάρη, αναζητήστε βίντεο με μαθήματα στο YouTube σχετικά με το πώς μπορείτε να εξασκηθείτε σε συγκεκριμένες τεχνικές, επιπλέον μην μένετε μόνο στα βίντεος, διαβάσετε και άρθρα αναφορικά με διαφορετικές τακτικές ή στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τις πτυχές του παιχνιδιού που παίζετε, τόσο καλύτεροι θα γίνεται με την πάροδο του χρόνου.

2. Παρακολουθήστε βίντεο από επαγγελματικά παιχνίδια.

Ένας εξαιρετικός πόρος για τη γνώση στην επαγγελματική τακτική των video games εντοπίζεται και υπάρχει σε επαγγελματικά τουρνουά που μπορείτε να τα παρακολουθήσετε online. Βρείτε όσο το δυνατόν γίνεται πρόσφατo καταγεγραμμένο περιεχόμενο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους Pro gamers από όλο τον κόσμο. Παρακολουθήστε τις στρατηγικές τους και προσπαθήστε να τα εφαρμόσετε στο δικό σας στυλ παιχνιδιού. Ξοδέψτε απεριόριστες ώρες για να τις επιτύχετε, για να φτάσετε ψηλά χρειάζεται αρκετός χρόνος και σκληρή δουλειά, οπότε μην το βάλετε ποτέ κάτω.

3. Συζητήστε με επαγγελματίες παίκτες και ανταλλάξτε γνώμες

Δημιουργήστε ένα δίκτυό φίλων μέσα στην κοινότητα στην οποία βρίσκεστε. Μιλήστε με άλλους παίκτες που παίζουν το ίδιο παιχνίδι και προσπαθήστε να κατανοήσετε το σκεπτικό τους, τις δεξιότητες και τις τακτικές που χρησιμοποιούν. Αν είστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από έναν παίκτη, ξεκινήστε μία εκτεταμένη συζήτηση μαζί του για να κατανοήσετε τη νοοτροπία και τη στρατηγική που εφαρμόζει, και μετέπειτα προσπαθήστε να ενσωματώσετε την τακτική τους στο δικό σας παιχνίδι. Να είστε ανοιχτοί στην κριτική που θα σας ασκήσουν οι εμπειρότεροι, ούτως ώστε να βελτιωθείτε. Ακόμα και μία κακή κριτική με σκληρό ύφος (αρκεί βέβαια να ναι αντικειμενική) προφανώς θα φέρει θετικά αποτελέσματα για το άτομό σας.

Χρησιμοποιήστε τις συνομιλίες εντός τωνπαιχνιδιών και τις λίστες φίλων για να επικοινωνήσετε με άλλους παίκτες με τους οποίους παίζετε στο παιχνίδι.

Επίσης να μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους παίκτες μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως Facebook, Twitter και ούτω καθεξής, για να βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

4. Πρακτική στο παιχνίδι.

Το να γίνεις επαγγελματίας gamer δεν είναι χόμπι με μερική απασχόληση. Πολλοί παίκτες έχουν φτάσει στην κορυφή έχοντας παίξει χιλιάδες ώρες, και δεν είναι σχήμα λόγου. Αυτό συχνά μεταφράζεται σε εξοικείωση με το αντικείμενο που δεν μπορεί να έρθει με ελάχιστο χρόνο. Οι επαγγελματίες παίκτες παραμένουν συνήθως σε ένα αυστηρό πρόγραμμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ασκώντας την πρακτική στο παιχνίδι τους από 6 έως 12 ώρες την ημέρα, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Οπότε και εσείς θα αναγκαστείτε να μπείτε σε μία τέτοια διαδικασία με ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Μην το βλέπετε σαν αγγαρεία, αδιαμφισβήτητα είναι για το καλό σας, εφόσον σκοπεύετε να γίνεται Professional gamer.

Προσπαθήστε να παίζετε με άλλους παίκτες που βρίσκονται τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο ικανοτήτων ή και πάνω πάνω από εσάς.

Εκτός από το κύριο παιχνίδι σε ένα video game, υπάρχουν συχνά mods που σας επιτρέπουν να ασκήσετε συγκεκριμένες τεχνικές. Επωφεληθείτε από αυτά τα mods κατά την πρακτική σας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166