Η Amazon αναζητά startups που μπορούν να καινοτομήσουν γύρω από την Alexa

Η Amazon αναζητά startups που μπορούν να καινοτομήσουν γύρω από την Alexa

Η Amazon αναζητά startups που μπορούν να καινοτομήσουν γύρω από την Alexa.

Η Amazon ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που σχετίζεται με το Alexa Fund, στο οποίο επιλέχθηκαν να συμμετέχουν τρεις πεπειραμένες εταιρείες που θα ηγηθούν της προσπάθειας, μέσα από την διαδικτυακή τοποθεσία Techstars London.

Στην πραγματικότητα αυτή η ενέργεια είναι ο καρπός της συνεργασίας την Amazon και την Techstars, και έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει περισσότερη καινοτομία επικεντρωμένη στις τεχνολογίες φωνής.

Συνολικά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 13 startups, οι οποίες θα συνεργαστούν μαζί με την Techstars, την Amazon και το Alexa Fund για να αναπτύξουν προηγμένες υπηρεσίες, βασισμένες στις φωνητικές λειτουργίες της Alexa.

Οι startups που θα επιλεγούν θα λάβουν ένα χρηματικό ποσό από την Amazon για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, επιπλέον θα λάβουν πρόσθετες επενδύσεις από το Ταμείο της Alexa Fund, το οποίο είναι έτοιμο να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια νεοσύστατες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις φωνητικές τεχνολογίες.

Οι εταιρείες θα επιλεγούν από την ομάδα Alexa Accelerator, με επικεφαλής τον Aviel Ginzburg της TechStar, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε όλο τον κόσμο, όπως το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Τελ Αβίβ. Η Amazon καλεί τις startups να υποβάλουν αίτηση μέχρι τον Απρίλιο, και η διαδικασία ακροάσεων και επιλογής θα διαρκέσει δύο μήνες, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα θα τελειώσει τον Οκτώβριο με μια επίδειξη, όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε όλους.

«Πιστεύουμε ότι η φωνητική τεχνολογία θα βελτιώσει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με διάφορους τομείς και κατά συνέπεια αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση του επόμενου κύματος επιχειρηματιών που καινοτομούν επάνω στους φωνητικούς βοηθούς», ανέφερε ο ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου του Alexa Fund σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ανακαλύψαμε την καινοτομία της Alexa, η οποία αναμφισβήτητα βοηθά πολλές κατηγορίες, όπως το έξυπνο σπίτι, την ψυχαγωγία, την χρηματοδότηση και την εξεύρεση κεφαλαίων, τις επιχειρήσεις, τις επικοινωνίες, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές, την υγεία και την ευεξία, τη διαδικτυακή μάθηση, τις συνδεδεμένες συσκευές, και άλλες γενικές τεχνολογίες», πρόσθεσε ο προαναφερόμενος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας