Η Vodafone θα παρακολουθεί τα drones που εμποδίζουν τα αεροπλάνα με το IoT

Η Vodafone θα παρακολουθεί τα drones που εμποδίζουν τα αεροπλάνα με το IoT

Η Vodafone θα παρακολουθεί τα drones που εμποδίζουν τα αεροπλάνα με το IoT.

Η Vodafone σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το 4G και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things) για να εντοπίσει τα drone που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κίνδυνο για τα αεροπλάνα.

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε δοκιμές του συστήματος παρακολούθησης και ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας, το οποίο συνδυάζει ένα Σύστημα Ραδιοεπικοινωνίας (RPS) μαζί με τους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει για να παρακολουθεί και να ελέγχει τα drones που μπορεί να περιπλανιούνται πολύ κοντά στην πτήση ενός αεροπλάνου.

Ωστόσο το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ενσωματωμένη πάνω σε drones μέσω ενός μόντεμ 4G και SIM, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο από απόσταση μέχρι και 50 μέτρα.

Εάν μια αεροπορική εταιρεία πιστεύει ότι τα αεροπλάνα της βρίσκονται πολύ κοντά σε μια επικίνδυνη ζώνη, τότε το σύστημα θα εντοπίζει τον χειριστή του επικίνδυνου drone και στη συνέχεια θα αναλάβει αυτόματα το χειρισμό αυτού του στοιχείου με ασφάλεια, εφόσον καταστεί απαραίτητο.

«Αυτή η πρωτοποριακή καινοτομία της Vodafone θα βοηθήσει να διασφαλιστεί στο έπακρο η εναέρια κυκλοφορία των αεροπλάνων», δήλωσε ο επικεφαλής της τεχνολογίας της Vodafone, Johan Wibergh.

Η δημοτικότητα των drones θεωρείται ως μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των εμπορικών πτήσεων. Tο περασμένο καλοκαίρι στο αεροδρόμιο του Gatwick , ένα drone ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το διάδρομο προσγείωσης και να σταματήσει τις πτήσεις έως ότου επανέλθει η ασφάλεια. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγε μέτρα το περασμένο καλοκαίρι, με στόχο τη βελτίωση της λογοδοσίας, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των drones θα πρέπει να δηλώσουν τις μηχανές τους, με σκοπό να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας