Η Amazon δημιουργεί ανεξάρτητο δίκτυο παράδοσης δεμάτων

Η Amazon δημιουργεί ανεξάρτητο δίκτυο παράδοσης δεμάτων

Η Amazon δημιουργεί ένα ανεξάρτητο δίκτυο παράδοσης δεμάτων.

Η Amazon την Τετάρτη (27 Ιουνίου 2018) ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει κίνητρα για να προσελκύσει επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παράδοσης δεμάτων ως μέρος της τελευταίας προσπάθειας της Amazon να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που είναι η αποστολή εμπορευμάτων προς τους πελάτες, σε μία αχανή χώρα όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σε μια συνέντευξη τύπου στο Σιάτλ, η Amazon αποκάλυψε ένα από τα σκούρα γκρίζα φορτηγά με το λογότυπο Prime που θα μισθώσουν οι επιχειρήσεις για να παραδίδουν τα δέματα στο καταναλωτικό κοινό, λέγοντας μάλιστα πώς θα υπάρχουν ελκυστικοί όροι για τους επιχειρηματίες που θα ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο. Επίσης, δήλωσε ότι θα παρέχει στολές, οργανωμένο σύστημα και προγράμματα ασφάλισης για τους φορείς εκμετάλλευσης του στόλου των οχημάτων. Μάλιστα θα προσφέρει ακόμη και μαθήματα κατάρτισης στο προσωπικό για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο έργο και τις προκλήσεις.

Το νέο πρόγραμμα υπόσχεται πώς θα παρέχει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις εταιρείες παράδοσης, όπως εκείνα της United Parcel Service (UPS) και της FedEx.

Η Amazon λέει ότι οι ειδικευμένοι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις με μόλις 10.000 δολάρια, αν και αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος μίσθωσης των οδηγών. «Ένας στόλος 40 οχημάτων θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι και 300.000 δολάρια ετησίως σε κέρδη», δήλωσε ο Dave Clark, ο οποίος είναι senior vice president of worldwide operations στην Amazon

Ο Clark δήλωσε αναμένει ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με 20 έως 40 φορτηγά θα απασχολούν περίπου 100 οδηγούς. Η Amazon δεν προσέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρα, ούτε εξήγησε αν θα πληρώνει τις επιχειρήσεις ανά παράδοση, ανά μίλι που διανύουν ή ανά μήνα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: Τα συγκεκριμένα φορτηγά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις παραδόσεις της Amazon. Το συγκεκριμένο ζήτημα συγκαταλέγεται σε από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη λιανική πώληση, καθώς οι πελάτες προσδοκούν όλο και περισσότερο πιο γρήγορη και φθηνή παράδοση αναφορικά με τις διαδικτυακές πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας