Η Amazon θα αποκτήσει το PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που παραδίδει φάρμακα στην πόρτα σας

Η Amazon θα αποκτήσει το PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που παραδίδει φάρμακα στην πόρτα σας

Η Amazon θα αποκτήσει το PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που παραδίδει φάρμακα στην πόρτα σας.

Η Amazon ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση της εταιρείας PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που ταξινομεί τα φάρμακα των ασθενών σε εξατομικευμένα πακέτα και μετέπειτα τα παραδίδει απευθείας στην πόρτα των πελατών. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκαλύφθηκαν οι όροι της συμφωνίας, αλλά η Amazon ανέφερε από την πλευρά της πως η παρούσα συμφωνία είναι οριστική.

Το PillPack, ιδρύθηκε το 2013 στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της εταιρείας είναι από τη στιγμή που θα εγγραφούν οι πελάτες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να ενταχθούν στο σύστημα, θα μπορεί να αποστέλλει τα φάρμακα των ασθενών εκεί που επιθυμούν, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, μάλιστα η εταιρεία αποστέλλει «φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή» ή και συνταγογραφούμενα σε ατομικά πακέτα που οργανώνονται ανά ημερομηνία και ώρα.

Αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για άτομα που χρειάζονται να γράφουν συνεχείς επαναληπτικές συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς το PillPack οργανώνει τις επαναπληρώσεις και τις ανανεώσεις για λογαριασμό του ασθενούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη startup εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές που θεωρούνται τεράστια ονόματα στον επενδυτικό χώρο και περιλαμβάνουν την TechStars, Menlo Ventures, και Accel. Στις αρχές αυτού του έτους η Walmart φέρεται να ενδιαφερόταν για την εξαγορά του PillPack, αλλά τελικά όπως φαίνεται η Amazon κέρδισε στο τέλος.

Νωρίτερα φέτος, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τη μετάβασή του στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α. μέσω μιας εταιρικής σχέσης που σύναψε με τις εταιρείες Berkshire Hathaway και JPMorgan, επιδιώκοντας να εισέλθει δυναμικά στην κερδοφόρα φαρμακευτική αγορά, και με την εξαγορά το PillPack, βλέπουμε ότι κάνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η παρούσα κίνηση θεωρείται εξαιρετικά έξυπνα από μεριάς της Amazon, αφού ο φαρμακευτικός τομέας είναι μία αγορά που δεν πρόκειται να γνωρίσει πότε κάμψη, προφανώς γιατί ο κόσμος αρρωσταίνει συνεχώς, και επομένως λογικό είναι να αυξάνονται οι πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας