Η Amazon θα πουλάει εφαρμογές του HTC Viveport και θα ανοίξει περίπτερα VR στο Prime Day

Η Amazon θα πουλάει εφαρμογές του HTC Viveport και θα ανοίξει περίπτερα VR στο Prime Day

Η Amazon θα πουλάει εφαρμογές του HTC Viveport και θα ανοίξει περίπτερα VR στο Prime Day.

Η Amazon πρόκειται να εμβαθύνει την σχέση της με την εικονική πραγματικότητα με δύο νέες πρωτοβουλίες. Η πρώτη θα δει το Amazon που προσφέρει τίτλους για το HTC Viveport μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματός, ενώ το δεύτερο θα ανοίξει περίπτερα VR σε 10 τοποθεσίες στην Ινδία για να προωθήσει το Prime Day που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Προηγουμένως, η HTC έχει πουλήσει λογισμικό και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας Vive μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων Viveport και Steam VR, αλλά η νέα της συνεργασία θα προσθέσει εφαρμογές και παιχνίδια Viveport στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon. Σύμφωνα με την HTC, οι προγραμματιστές που επιλέγουν το νέο πρόγραμμα διανομής θα είναι σε θέση να πουλήσουν τους τίτλους τους μέσω της Amazon κατά τις «επόμενες εβδομάδες», δημιουργώντας έτσι μια νέα βάση πελατών που θα την αποφέρει ακόμη περισσότερα κέρδη. Οι τίτλοι που αγοράζονται μέσω του Amazon θα προστίθενται αυτόματα στις βιβλιοθήκες Viveport των χρηστών.

Σε μια άλλη ξεχωριστή πρωτοβουλία, ο επικεφαλής του Prime Amazon India, ο Subbu Palaniappan, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ανοίξει περίπτερα εικονικής πραγματικότητας σε 10 εμπορικά κέντρα της Ινδίας για να προωθήσει το Prime Day που θα διεξαχθεί αρχής γενομένης από τις 16 Ιουλίου. Τα συγκεκριμένα εμπορικά κέντρα βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως το City Walk στο Δελχί και το Inorbit Mall στη Βομβάη, τα περίπτερα προφανώς προορίζονται να προσελκύσουν πελάτες σε τοποθεσίες φυσικών καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Τα περίπτερα VR θα επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας τύπου 3D που θα πωλούνται κατά τη διάρκεια του 36ωρου γεγονότος, καθώς θα εμφανίζουν και μια προεπισκόπηση των νέων περιεχομένων του Amazon Prime Video, τα οποία θα προσφέρονται για δοκιμή σε όλους τους πελάτες της Amazon μέχρι τις 17 Ιουλίου, αν και η πώληση θα είναι αποκλειστική μόνο για τους πελάτες του συνδρομητικού πακέτου Prime.

Η προσωρινή παρουσία των περιπτέρων σε ινδικά εμπορικά κέντρα είναι μια συνήθης κίνηση της Amazon, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν πως η χρήση τους θα καταστεί ένα πολύτιμο μέσο ως μακροπρόθεσμο εργαλείο μάρκετινγκ που θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη φήμη της και σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως οι φτωχοί πολίτες της Ινδίας.