Η AMD διατίθεται να δώσει 30 δισ. δολ. για να αγοράσει την Xilinx

Η AMD διατίθεται να δώσει 30 δισ. δολ. για να αγοράσει την Xilinx

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η AMD βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει τον αντίπαλο κατασκευαστή τσιπ, την Xilinx Inc, ένα σχεδιαστή των FPGAs (Field Programmable Gate Arrays), για ποσό που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη γνωστή εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών θα συνεχιστούν πάλι μετά από μια μικρή παύση, αλλά η οριστική απόφαση για το σκοπό αυτό ενδεχομένως να επέλθει την επόμενη εβδομάδα, όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα φτάσουν εκεί, δεδομένου ότι αυτή η διακοπή ίσως να συμβάλλει αρνητικά σε τούτο το εγχείρημα.

Οι Xilinx και AMD συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό, πάνω στα FPGAs, στα τσιπ για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών που θα τρέχουν πιο αποδοτικά. Οι λύσεις της Xilinx θα μπορούσαν να είναι συμπληρωματικές με εκείνες της AMD, αλλά και ενδεχομένως ενσωματώσιμες με τα μοντέλα της εταιρείας, δημιουργώντας υβριδικές λύσεις αξιοποιώντας την ιδέα των «chiplets» στις οποίες και οι δύο λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό.

Η Xilinx εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και ιδρύθηκε το 1984. Τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια πιο επιθετική στρατηγική στη βιομηχανία κέντρων δεδομένων, με μια σειρά προηγμένων τσιπ που προσφέρουν υψηλή απόδοση για εφαρμογές, όπως η αρχειοθέτηση, ανάλυση δεδομένων, μηχανική μάθηση και video streaming.

Εάν η AMD επρόκειτο να αγοράσει το Xilinx, θα ακολουθούσε τα βήματα της αντίπαλης Intel, η οποία το 2015 αγόρασε την Altera για 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας έτσι το Programmable Solutions Group (PSG), ένα τμήμα που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας. στις επικοινωνίες και πολλά άλλα.

Αν τελικά επιτευχθεί αυτή η εξαγορά θα ανοίξει ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο, καθώς και μια σειρά από νέες ευκαιρίες για την AMD, επιτέλους ικανή να κάνει ποιοτικό άλμα και να διαφοροποιήσει περαιτέρω την προσφορά της. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι ήδη πολύ έντονος εξαιτίας της Nvidia, η οποία στον τομέα των κέντρων δεδομένων έχει ισχυρή παρουσία με τις δικές της GPU και DPU που αποκτήθηκαν μετά την εξαγορά της Mellanox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας