ΑρχικήΕφαρμογέςΠως να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο Android όταν ο σκύλος γαβγίζει ή χτυπάει...

Πως να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο Android όταν ο σκύλος γαβγίζει ή χτυπάει στην πόρτα

Η εφαρμογή «Ζωντανή Απομαγνητοφώνηση» που διατίθεται από την Google για χρήστες με προβλήματα ακοής πρόκειται να ενσωματώσει μια ενδιαφέρουσα καινοτομία: ένα σύστημα που ανιχνεύει περιβαλλοντικούς ήχους και στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο σε εκείνους που ενδέχεται να απαιτούν την προσοχή των χρηστών.

Από σήμερα, τα τηλέφωνα Android θα γίνουν πιο χρήσιμα για άτομα με προβλήματα ακοής. Μια νέα δυνατότητα που ανακοινώθηκε αυτές τις ώρες, επιτρέποντας στα smartphone να εμφανίζουν ειδοποιήσεις όποτε εντοπίζονται ήχοι στο περιβάλλον που ενδέχεται να απαιτήσουν την προσοχή του χρήστη, όπως το γαύγισμα ενός σκύλου ή ένα ένα συναγερμό για μία ενδεχόμενη πυρκαγιά μέσα στο σπίτι. Η καινοτομία έκανε το ντεμπούτο της σε τηλέφωνα Google Pixel και σε έναν περιορισμένο αριθμό συσκευών άλλων κατασκευαστών αλλά σύντομα θα έρθει σε όλα τα smartphone που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα android.

Το σύστημα έχει ενσωματωθεί στην «Ζωντανή Απομαγνητοφώνηση», μια εφαρμογή πού είναι διαθέσιμη για λήψη από το Android Play Store και χρησιμοποιεί το μικρόφωνο για να μεταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλα όσα λέγονται από εκείνους που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το μικρόφωνο. Η εφαρμογή διατηρεί τις ηχητικές καταγραφές διαθέσιμες για έως και τρεις ημέρες, και στο εσωτερικό της μπορεί επίσης να διακρίνει μια ποικιλία περιβαλλοντικών ήχων, όπως ήχους ζώων, γέλιο και χειροκροτήματα. Η τελευταία καινοτομία που παρουσίασε η Google βασίζεται ακριβώς στην απομόνωση περιβαλλοντικών ήχων, και όταν αντιλαμβάνεται έναν ήχο που μπορεί να απαιτεί προσοχή, ενεργοποιείται με δύο τρόπους: στέλνει μια ειδοποίηση στην οθόνη του τηλεφώνου του ενδιαφερομένου που έχει οριστεί από το χρήστη, και αποθηκεύει το συμβάν σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνει το καταγεγραμμένο περιστατικό στη μνήμη της συσκευής.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα έχει τα εχέγγυα να διακρίνει 10 διαφορετικούς ήχους, όπως ανιχνευτές καπνού πυρκαγιάς, σειρήνες κάθε είδους, τρεχούμενο νερό, κραυγές ανθρώπων, το κουδούνισμα τηλεφωνικών κλήσεων, το κλάμα των μωρών, το κουδούνι της εξώπορτας, σκυλιά που γαβγίζουν, άτομα που χτυπούν μια πόρτα και ηχητικά σήματα από διάφορες συσκευές. Για κάθε ήχο, το ανιχνευόμενο τηλέφωνο μπορεί να δονείται για να προσελκύσει αμέσως την προσοχή του χρήστη, ώστε να μπορεί ο χρήστης να σπεύσει στο σημείο για να δει τι συμβαίνει.

Δυστυχώς, επί του παρόντος δεν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από όλα τα τηλέφωνα Android όπως προαναφέρθηκε παραπάνω για να μάθετε αν το smartphone σας είναι συμβατό, απλώς κατεβάστε την εφαρμογή και αναζητήστε τη σχετική λειτουργία στις ρυθμίσεις που φέρει την ονομασία ηχητικές ειδοποιήσεις.

Για να διατηρήσετε συνεχώς ενεργοποιημένη την εφαρμογή «Ζωντανή Απομαγνητοφώνηση» στο τηλεφώνο και για να λαμβάνεται ταυτόχρονα όλες τις καινούργιες ενημερώσεις που προστίθονται σε αυτήν την εφαρμογή, απλώς μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» τηλεφώνου και ενεργοποιήστε τις απαιτούμενες λειτουργίες, όπως και τις «ηχητικές ειδοποιήσεις» μεταξύ των υπηρεσιών που επιτρέπεται να παραμείνουν πάντα ενεργές, διαφορετικά αν είναι απενεργοποιημένες δεν θα σταλεί καμία ειδοποίηση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166