Η Αμερική βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αυξανόμενης επιδημίας άγχους

Η Αμερική βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αυξανόμενης επιδημίας άγχους

Η Αμερική βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αυξανόμενης επιδημίας άγχους.

Τα νέα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας δείχνουν ότι τα επίπεδα άγχους των Αμερικανών πολιτών παρουσίασαν απότομη αύξηση κατά κατά το προηγούμενο έτος, ενώ σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονταν περισσότερο ανήσυχοι από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Η πρόεδρος της American Psychiatry Association, Anita Everett, της οποίας o οργανισμός χρηματοδότησε την έρευνα λέει: «Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι ενήλικες των ΗΠΑ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την υγεία, την ασφάλεια και τα οικονομικά. Αυτό το αυξημένο άγχος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά πολλές πτυχές της ζωής των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής τους υγείας, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις στις οικογένειες αυτών των ατόμων».

Φέτος, οι Αμερικανοί ανέφεραν μεγαλύτερη ανησυχία σε πέντε βασικούς τομείς της δημοσκόπησης – υγεία, ασφάλεια, οικονομικά, πολιτική και σχέσεις.

Το άγχος για τα οικονομικά ήταν ένα από τα ζητήματα πού βρίσκεται στο επίκεντρο αρκετών ατόμων, αφού προφανώς ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και άλλα έξοδα, Ωστόσο αυτό το στοιχείο δεν ήταν το κυριότερο μέλημα των πολιτών.

Τα δύο πράγματα που προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος στους ανθρώπους είναι η υγεία (στην πρώτη θέση) και η ασφάλεια (στη δεύτερη θέση), ενώ τα οικονομικά για ένα ανεξήγητο λόγο ήταν στην τρίτη θέση.

Ενώ το άγχος που αφορά την πολιτική ζωή του τόπου και οι επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή είναι λιγότερο συχνές, εξακολουθεί να αποτελεί πηγή άγχους για περισσότερους από τους μισούς Αμερικανούς (56% των ερωτηθέντων).

Οι απαντήσεις, συλλέχθηκαν από μια αντιπροσωπευτική έρευνα με περισσότερους από 2.000 ενηλίκους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018, και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας μας δείχνουν ότι επιδεινώνονται οι αρνητικές ψυχικές καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας