Η Καλιφόρνια ενδέχεται να απαιτήσει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα νέα σπίτια από το 2020

Η Καλιφόρνια ενδέχεται να απαιτήσει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα νέα σπίτια από το 2020

Η Καλιφόρνια ενδέχεται να απαιτήσει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα νέα σπίτια από το 2020.

Η Καλιφόρνια πιθανόν να ψηφίσει ένα καινούργιο νόμο που θα απαιτεί την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε νέα σπίτια και κτίρια πολυκατοικιών (χαμηλού ύψους) που θα κατασκευαστούν μετά το 2020. Αν τελικά ψηφιστεί αυτός ο νόμος θα είναι η πρώτη τέτοια απόφαση σε επίπεδο πολιτείας στις ΗΠΑ για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που είναι υπεύθυνες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνιας (California Energy Commission), η οποία θα ψηφίσει τους κανονισμούς την Τετάρτη, εκτιμά ότι θα προσθέσει ένα μέσο κόστος κατασκευής για τις μονοκατοικίες ύψους 10.500 δολαρίων, ωστόσο θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας 16.000 δολαρίων. Τα πρότυπα περιλαμβάνουν επίσης απαιτήσεις σχετικά με τον εξαερισμό και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Η Καλιφόρνια έχει τοποθετήσει το ζήτημα της καθαρής ενέργειας ως το νούμερο 1 στην ατζέντα της, πιέζοντας για περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους και λιγότερες εκπομπές αερίων που παράγονται από τα σπίτια και τα εμπορικά κτίρια.

«Αυτή η προσπάθεια πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να συνεχίσει η πολιτεία μας να ηγείται της καθαρής ενεργειακής οικονομίας», δήλωσε ο Kelly Knutsen, διευθυντής τεχνολογικής εξέλιξης της California Solar and Storage Association.

Λίγα βιομηχανικά συγκροτήματα αντιτίθενται στο συγκεκριμένο σχέδιο, όμως δυστυχώς αυτή η μικρή μερίδα μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Επιπλέον, οι Ρεπουμπλικανοί δήλωσαν ότι οι πολίτες της Καλιφόρνιας δεν μπορούν να πληρώνουν έξτρα κόστος για τη στέγαση τους, στην ήδη εξαιρετικά δαπανηρή αγορά του Real Estate.

Ο Βουλευτής Brian Dahle, δήλωσε: «Αν ψηφιστεί ένα τέτοιο μέτρο, τότε ίσως να οδηγήσει το κόστος των ακινήτων σε δυσθεώρητα επίπεδα, κάνοντας έτσι την Καλιφόρνια, για άλλη μια φορά, ένα δυσπρόσιτο μέρος για το λαό της Αμερικής.

H Επιτροπή εκτιμά ότι: Περίπου 117.000 νέες μονοκατοικίες και 48.000 πολυκατοικίες θα κατασκευαστούν το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας